AD | Bonaire sluit aan bij biodiversiteit

Het EU-programma heet voluit ‘Resilience, Sustainable Energy and Marine Biodiversity’ of ReSEMBiD | Antilliaans Dagblad

Kralendijk – Gezaghebber Edison Rijna heeft op de ministeriële conferentie van de landen en gebieden overzee (LGO) van de Europese Unie (EU) namens Bonaire een programma ondertekend voor duurzame energie en biodiversiteit in zee.

Het EU-programma heet voluit ‘Resilience, Sustainable Energy and Marine Biodiversity’ of ReSEMBiD.

Het programma is bedoeld als bijdrage aan de sociale, economische en ecologische ontwikkeling van de LGO’s in het Caribisch gebied. Het past goed bij de visie van Bonaire voor een blauwe economie door oplossingen te zoeken voor de gevolgen van klimaatverandering.

Bonaire zal in ReSEMBiD samenwerken met het consultancybureau Expertise France. Het eiland zal alle administratieve data, en ook de technologie en logistiek leveren om de doelen van ReSEMBiD te halen.

,,Het biedt ons eiland de mogelijkheid om verder te gaan met de economische ontwikkeling waarbij we terdege rekening houden met de natuur en het milieu”, aldus Rijna. Terug op Bonaire zal hij de betrokken instanties informeren over de vereisten voor samenwerking met Expertise France om de doelen te realiseren.

De ministeriële conferentie op Tahiti werd gisteren afgesloten. De gezaghebber ontmoette er onder andere Édouard Fritch, de huidige president van het eiland, die voorzitter is van de Octa, de vereniging van LGO’s. Curaçao gaat die positie binnenkort overnemen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *