AD | ‘Bonaire stuurde Venezolanen door naar Curaçao’

Ongeloof over bovenstaande uitspraak bij Ipko

Aldus directeur Risicobeheersing en Rampenbestrijding, Lesley Fer

Willemstad – Shalick Clement, woordvoerder van de kustwacht, acht het zeer onwaarschijnlijk dat de kustwacht op Bonaire een bootje met illegale Venezolanen heeft doorgestuurd naar Curaçao.

Zij reageert hiermee op wat de directeur Risicobeheersing en Rampenbestrijding, Lesley Fer, deze week tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) naar voren heeft gebracht. ,,Op zijn slide in de presentatie staat met rode letters:

,,Opmerkelijk: Vaartuig met Venezolanen aan boord wordt vanuit Bonaire doorgestuurd naar Curaçao.”

In een toelichting zegt hij: ,,Wij werken samen op dit dossier met de ABC-eilanden. Er was een situatie waar een Venezolaans schip naar Bonaire ging met mensen die vermoedelijk ongedocumenteerd waren en die zijn gewoon naar Curaçao doorgestuurd. Dus als die ongedocumenteerden hier naar Curaçao komen, dan ‘processeren’ we ze, en verwijderen ze. Ze gaan naar Bonaire, en dan wordt gezegd ‘oh nee, jullie moesten naar Curaçao toch? Curaçao is die kant op’. Dat is eigenlijk iets wat heel erg opmerkelijk was. Daarom geef ik dat ook mee, want het was voor mij in ieder geval opmerkelijk.”

Toen Tweede Kamerlid Nevin Özütok op dit punt terugkwam en nog eens vroeg naar de ongedocumenteerden die van Bonaire doorgestuurd werden naar Curaçao, herhaalde Fer:

,,Het gaat om dat ene geval, dat ongedocumenteerden vanuit Bonaire doorgestuurd zijn naar Curaçao, door de kustwacht en de grensbewaking daar. Ze gingen naar Bonaire, ze waren verkeerd, want ze wilden naar Curaçao en zijn doorgezet naar Curaçao.”

Clement herhaalt nog eens: ,,De kustwacht van Curaçao, Bonaire, Aruba, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius is één en dezelfde kustwacht. Ik kan me niet voorstellen dat zoiets gebeurd is. Ik heb navraag gedaan en tot nu toe kan niemand het verhaal bevestigen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | ‘Bonaire stuurde Venezolanen door naar Curaçao’

  1. Ik had al omschreven hoe het normaal zou moeten gaan. Maar het niet gaat
    Dus hoe gaat het wel; Fer is lid van A…. En ook is het de neef van minister…C. En hij is getrouwd met D…… De dochter van ….E.. Dit is allemaal geen geheim en hoort tot de algemene kennis van de parlementariërs. Dat hij dus is benaderd voor de positie directeur rampenbestrijding door minister F die een neef is van E en in een goed blaatje wilde komen bij zijn partij A en bij C aan wie hij nog wat verschuldigd was.
    En iedereen weet dit want ze zitten aan de zelfde tafel en eten uit de zelfde pannen. Er is dus geen parlementariër die schande roept, dan verliest hij invloed. What Really happens at fortie stays at fortie. Het ter discussie stellen van een misstand is not done: Iedereen weet hoe het zit en hoe het is gekomen. En het mooiste is wat er ook gebeurd wij winnen altijd

  2. Uiterst dom figuur eerste klas clown die onherroepelijk op non actief gezet dient te worden. Wat een blamage!!

  3. Abraham Mossel

    Een vertegenwoordiger cq directeur die uit naam van curacrim/ NL spreekt en zulke onzin uit kraamt in een door een blinde uit gekozen overhemd en stropdas is deze functie echt niet waard. Nederland moet direct in grijpen met ontslag op staande voet voor deze imbo?

  4. In een “normaal” land was een ambtenaar na zulke uitspraken op non actief gezet, waren er vragen aan de minister gekomen over de uitspraken en de capaciteiten van de betrokken ambtenaar, hoe hij aan zijn positie gekomen was en waren daar serieuze consequenties aan verbonden. Maar ja daar moet je een werkende democratie voor hebben. En die hebben we niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *