AD | Bonden nemen een standpunt in

Vakbonden | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De vakbonden van Solidaridat Sindikal komen vandaag om 14.00 uur weer bijeen om een definitief standpunt in te nemen over de bezuinigingsmaatregelen die het kabinet-Rhuggenaath heeft aangekondigd.

Dat laat Apri-voorzitter Gherrel Remilia tegenover deze krant weten.
Vrijdag kwamen de bonden en verschillende sociale groeperingen bijeen tijdens een informatiesessie van Solidaridat Sindikal waarbij uitgebreid informatie werd gegeven over het Plan Groeistrategie, het groeiakkoord dat tussen Curaçao en Nederland is getekend en de aanwijzing die Nederland onlangs aan Curaçao oplegde. Na de informatiesessie kregen deelnemers de kans om vragen te stellen en om hun mening te uiten.

,,Morgen (vandaag, red) komt Solidaridat Sindikal weer bijeen om een standpunt in te nemen”, aldus Remilia.

De afgelopen week maakten verschillende bonden hun ongenoegen bekend over de bezuinigingsmaatregelen die de regering gaat treffen. Steeds meer vakbonden sloten zich aan bij het protest en deden een beroep op hun leden paraat te staan voor een mogelijke manifestatie. Of die daadwerkelijk gaat komen, is onbekend.

De bezuinigingsmaatregelen maken volgens de vakbonden een al kwetsbare arbeidsmarkt nog kwetsbaarder en ‘als verantwoordelijke vakbonden’ kunnen ze niet zomaar zwijgen en toekijken terwijl de arbeidersklasse hierbij wordt opgeofferd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *