AD | Boot omgeslagen op Fuikdag

Veel boten waren van Curaçao en een aantal uit Aruba en Bonaire. | Jeu Olimpio

Willemstad – Fuikdag 2019 verliep rustig op twee incidenten na. Een boot sloeg om, waarbij mensen in het water terechtkwamen, maar die werden al snel geholpen door de kustwacht, aldus Shalick Clement, woordvoerder van de kustwacht.

Ook ontstond er op een andere boot veel rook in de machinekamer. Alle mensen werden van boord gehaald en veilig naar een steiger gebracht. Toen de brandweer ging kijken, bleek er niets bijzonders te zijn, waardoor later iedereen weer aan boord kon.

In de loop van de dag deden zich nog een aantal kleine incidenten voor. Zo ontstonden er bijvoorbeeld een paar vechtpartijtjes. Mensen hadden te veel gedronken en deden lastig, zo vertelt Clement. Ook zijn een paar motoren van boten kapotgegaan.

Dit jaar is het aantal mensen en boten ten opzichte van vorig jaar sterk gegroeid, zo laat de kustwachtwoordvoerder weten. Om hoeveel het exact zou gaan, was gisteren nog niet bekendgemaakt. Veel boten waren van Curaçao en een aantal uit Aruba en Bonaire.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Boot omgeslagen op Fuikdag

 1. Jemig meneer ericlapas.

  Volgens mij ben jij een racist. Lijkt mij sterk dat jij bij alle vechtpartijen aanwezig was om de kleur van de mensen te inspecteren om zo een opmerking te kunnen maken.

  Bleh bleh, moet haast kotsen van jou.

 2. Inderdaad er waren wat vechtpartijen en wat bleek? Bij alle vechtpartijen waren zwarten bij betrokken. Ik heb ooit een disco eigenaar gekend die wilde op Curacao een disco beginnen maar kreeg geen vergunning want hij wilde een bord op de deur, “alleen voor blanken”.

  Volgens hem zodra die zwarten overnemen is het rotzooi en ik ben bang dat hij gelijk heeft ook nog. Vroeger had je alleen de blanke patsers met geld met hun boot op fuikdag en het was vrij rustig maar nu zie je van alles en nog wat.

 3. In de loop van de dag deden zich nog een aantal kleine incidenten voor. Zo ontstonden er bijvoorbeeld een paar vechtpartijtjes. Mensen hadden te veel gedronken en deden lastig.

  Gelukkig maar

 4. Ik ben niet preuts, verre van dat, ik sta zelfs bekend als een liefhebber maar wat ik op het water zag, kreeg zelfs ik rode wangen van. Sommige dames en heren hadden gewoon seks in het openbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *