AD | Bouw Stadsrust bezegeld

VVRP kondigt komst 60 appartementen op landgoed oud landhuis aan

Willemstad – Ruim een jaar nadat deze krant de komst van appartementen voor 50-plussers bij Landhuis Saliña Ariba aankondigde, is het zover: minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijk Planning (VVRP) heeft de groep BSL een bouwvergunning verleend.

Bij Landhuis Saliña Ariba, ook bekend als Landhuis Stadsrust, aan de Nieuwe Caracasbaaiweg komen appartementen voor 50-plussers die binnen bereik van medische zorg en huishoudelijke hulp willen wonen.

In een schriftelijke verklaring van het ministerie van Jesus-Leito wordt gemeld dat met het project van BSL nv een investering van ongeveer 15 miljoen dollar is gemoeid.

In dit project worden 60 appartementen gebouwd, evenals recreatieruimtes zoals onder andere een zwembad, een gym, een permanente dokterspost en een kapperszaak. Op het landgoed zullen twee verschillende soorten appartementen worden gebouwd: vier appartementencomplexen die uit 6 units bestaan en drie appartementencomplexen die uit 12 units bestaan. Hoewel Landhuis Stadsrust – zo stelt het ministerie van VVRP – geen beschermd monument is, blijft het landhuis intact.

Deze krant sprak vorig jaar met BSL-directeur Luis Correa, die aangaf de naam Stadsrust eer te willen aandoen met de mogelijkheid van wonen in een park in de stad. Het stadslandgoed van bijna 13.000 vierkante meter ligt aan de Kaya Panacea, tussen de Saturnusstraat en de Nieuwe Caracasbaaiweg, tegenover Larry’s Bar & Grill. In de eerste helft van de 19e eeuw werd op deze plantage nopal gekweekt, een vijgcactus. Het landhuis, dat aan twee zijden een lange, brede galerij heeft, werd tot begin 2017 als woonhuis gebruikt. Op het landgoed verrijzen binnenkort appartementsgebouwen met drie woonlagen, alle voorzien van balkon, rond een bloeiende tuin die omringd is met bomen.

De appartementen worden opgetrokken uit duurzame materialen. Bij het ontwerp is uitgegaan van de vraag wat vijftigplussers met een actief leven zouden wensen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Een rustige en veilige woonomgeving, een woning die weinig onderhoud vereist en van alle gemakken is voorzien. Met desgewenst huishoudelijke hulp en de optie van medische zorg als dat nodig is, aldus Correa.

Tijdens de bouw wordt gebruikgemaakt van verschillende aannemersbedrijven, aldus VVRP die hiermee aangeeft dat de komst van de nieuwe appartementen gepaard gaat met werkgelegenheid op het eiland. In augustus zal het terrein worden schoongemaakt en dan kan de bouw beginnen. Buurtbewoners zijn tijdens een bijeenkomst zowel door BSL als VVRP geïnformeerd over het project. Hierbij is afgesproken de overlast die gepaard gaat met de bouw te zullen minimaliseren. In de tussentijd kunnen buurtbewoners of andere belangstellenden met vragen terecht bij het kantoor van ROP via 4333200 of via e-mailadres [email protected]

Bron: Antilliaans Dagblad

9 Reacties op “AD | Bouw Stadsrust bezegeld

 1. Er worden 36 appartementen aangeboden van dezelfde grootte. De goedkoopste 9 daarvan worden aangeboden voor ANG 314.500,- tot 319.000,-. De duurste 9 van deze 36 zijn max 338.000,-.
  De prijzen van de 24 grotere heb ik nog niet gezien.

  Daarbij levert het landhuis nog wat op, de andere ruimte ook nog wat en moet er nog iets verdiend worden, maar het zal bij zijn lang zal ze leven geen investering hebben gevergd van USD 15 mln.
  Of het is fake news, of het zijn gewoon guldens in plaats van dollars.

  Mocht het werkelijk zo zijn dat de investering USD 15 mln zou zijn geweest, derhalve de stichtingskosten ANG 450.000,- per appartement, en er moet nog iets verdiend worden. (20% w+r is gangbaar.)
  Zo’n appartement zou dan 540.000,- moeten kosten. En dat voor 50 vierkante meter?

  Yeah sure, wat ben ik op mijn nummer gezet.

 2. In dat bedrag zit waarschijnlijk de med zorg en huish hulp, dus het valt wel mee. Ik denk alleen niet dat er veel animo voor is en zal het een eenzijdige samenstelling worden waarvan de 1/2 leeg komt te staan. Er staat zoveel leeg overal apts huizen etc. Top of flop? Ik denk het laatste.

 3. E e… La Stiwz letterlijk op zijn nummer gezet.

  Alweer.

 4. LaStiwz: Investering van 15 miljoen $ = ANG 27 miljoen
  27 miljoen gedeeld door 60 units = ANG 450.000 gemiddeld toch?
  Die ANG 314.500.- zal de goedkoopste zijn en als lokkertje vermeld.

 5. @Opmerker: hoe kom jij aan het bedrag van ANG 450.000,- per appartement. Die dingen worden aangeboden voor ANG 314.500,-..

 6. In bovenstaand stuk wordt niet vermeld of de appartementen te huur of te koop zijn.
  De gemiddelde bouwkosten per appartement is ANG 450.000.- Ik neem aan dat de bouwer bij verkoop een aardig % er op doet zodat de gemiddelde prijs boven de 6 ton zal komen.
  Daarnaast zal er een VVE opgericht moeten worden waardoor er maandelijks een bijdrage gevraagd wordt en die zal dus ook niet mis zijn. Het lijkt mij dat inderdaad alleen de Happy Few dit kunnen betalen.
  Bij de huidige slechte economische situatie van Curaçao denk ik dat zij die zo’n bedrag kunnen betalen eerst goed zullen nadenken alvorens zo’n investering te doen.

 7. Joep Meloen

  Was dat niet precies hetzelfde dat Acoya ook wilde doen ? Luxe appartementen voor ouderen ? Daar was geen belangstelling voor, dus waar baseert BSL het idee op dat er nu wel belangstelling is ?

  Bovendien, wanneer maken ze hun project op Piscadera nu eens af ? Staat al jaren onafgebouwd op een pracht locatie. Is het dat er geen geld meer is of is het dat er geen belangstelling is voor hetgeen ze daar gebouwd hebben ?

 8. ANG 314.500,- is alleen happy few?

 9. Alleen voor de “Happy Few”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *