AD | Boycot premiers viering Koninkrijksdag

Koninkrijksdag

Koninksrijksdag 1959

De premiers van Curaçao, Aruba en Sint-Maarten boycotten de viering van Koninkrijksdag. Dat beweert Elsevier in een gisteren gepubliceerd artikel.

,,Zij weigeren maandag naar Amsterdam te komen om in het bijzijn van koning Willem-Alexander het traditionele Koninkrijksconcert bij te wonen.”

In het artikel schrijft Elsevier dat een betrouwbare bron in Den Haag zou hebben gezegd dat de premiers van de drie eilanden zo boos zijn op het kabinet Rutte dat ze eerder deze week hebben laten weten niet te zullen komen.

,,Dit is extra pijnlijk, omdat maandag aanstaande een lustrumviering wordt gehouden. Het is dan precies 60 jaar geleden dat koningin Juliana haar handtekening zette onder het Statuut voor het Koninkrijk”, aldus Elsevier.

Lees meer…
Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Boycot premiers viering Koninkrijksdag

  1. is deze “reactie” gepost onder het verkeerde artikel ?

  2. Renée van Aller

    Is hier sprake van bewijsbare feiten of van roddel en achterklap, zodat Nederland de eilanden verder onder druk kan zetten om het Koninkrijk te verlaten? In liefde en oorlog is alles geoorloofd. Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken, dat hier sprake is van mensen moedwillig op het verkeerde been zetten en van ontoelaatbaar misbruik maken van omstandigheden. De gevolgde methode doet denken aan de in het oog lopend ontoelaatbare werkwijze toegepast in de déconfiture van de burgemeester van Maastricht. Wie laat zich zo kwaadaardig verleiden? Daar staan wij toch boven in het Koninkrijk waar de moraal op alle fronten heerst, ook bij premier Rutte en zijn kabinet? Renée van Aller & John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *