AD | Bruggen bouwen van spaghetti

Kevin Jonckheer appartementen Plaza Jojo Correa

Eerstejaarsstudenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen hebben hun zelfgemaakte spaghettibruggen gepresenteerd.

Zij moesten een brugontwerp maken, deze in een computerprogramma constructief optimaliseren en de brug uitvoeren in spaghetti, zodat deze op sterkte getest kon worden. De spaghetti werd met ‘hot glue’ aan elkaar gelijmd.

Het testen gebeurde door een emmer te vullen met steentjes die aan een haak in het midden van de brug werd gehangen. Na het bezwijken van de brug werd de emmer met steentjes gewogen. Het draait om de ratio eigen gewicht van de brug en het gewicht dat de brug kan dragen.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Bruggen bouwen van spaghetti

  1. @ericlapas

    Dit project zit vol met statica, dynamica en sterkteleer. De minimaal noodzakelijke basis voor de werktuigbouwkunde. De voorbeelden die u aanhaalt hebben vooral met besturing te maken. Echter zonder werktuigen heb je ook geen besturing nodig. Werktuigkunde is dus ook een belangrijke discipline

  2. Grappig de kritiek van Beflapas.

    Misschien moet hij zijn eigen bijdragen aan dit forum eens teruglezen. Denk niet dat hij een kanshebber is voor de Nobelprijs van de literatuur, om het zo maar eens uit te drukken.

  3. Het is om te janken, terwijl studenten elders in de wereld zich bezig houden met artificial intelligence, machinelearning, robotisering en andere zaken, houden onze studenten zich bezig met spaghettibruggen bouwen. Het is geen wonder dat wij zoveel afgestudeerde werkelozen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *