AD | Burgemeester Van der Laan eist rectificatie van Quinsy Gario

Quinsy Gario | AT5

Quinsy Gario | AT5

Burgemeester Eberhard van der Laan eist een onmiddellijke rectificatie van Quinsy Gario als hij de gemeente niet in contact brengt met de bron die hem zou hebben verteld dat de gemeente Sail boven de herdenking van Kerwin Duinmeijer verkoos.

Dat schrijft de burgemeester in een brief aan de activist.

Eerder uitte Van der Laan in het AT5-programma De Burgemeester al zijn boosheid over de tweets die Gario de wereld had ingestuurd. De activist beschuldigde de gemeente van institutionele oogkleppen, omdat de gemeente Sail belangrijker zou vinden dan de herdenking op Kerwin Duinmeijer. Achteraf bleek dat de organisatie achter de herdenking helemaal geen herdenking organiseerde en geen vergunning had aangevraagd.

Terwijl we het over de NRC hebben heeft @AmsterdamNL de #KerwinDuinmeijer herdenking afgelast door @sailamsterdam. Money over black lives.

Twitter Quinsy Gario: “Terwijl we het over de NRC hebben heeft @AmsterdamNL de #KerwinDuinmeijer herdenking afgelast door @sailamsterdam. Money over black lives.”

‘Een beschuldiging via Twitter is snel gemaakt. Wij tillen hier echter zwaar aan en verwachten van onze gesprekspartners dat ze ons behandelen zoals ze zelf ook behandeld willen worden: eerlijk’, zo schrijft de burgemeester.

Gario zegt vandaag in de Volkskrant dat hij Van der Laan tevens enkele weken geleden heeft gevraagd om persoonlijke beveiliging, omdat hij wordt bedreigd. In een brief werd hem verteld dat hij beter de politie kon bellen als er wat aan de hand is. Het Openbaar Ministerie laat hierop weten dat gemeentes sowieso niet gaan over persoonsbeveiliging. ‘Dit wordt altijd besloten door de hoofdofficier en niet door de gemeente.’

Bron: Algemeen Dagblad

8 Reacties op “AD | Burgemeester Van der Laan eist rectificatie van Quinsy Gario

 1. Toen hij de streepjes in de pot hazelnootpasta ging vergelijken met mensen in een bus, dacht ik al dat zijn verstand op hol sloeg. Maar denk dat er nu geen redden meer aan is met hem. Die arme jongen is echt doorgedraaid.

 2. Vroeger noemden ze lieden als Gario een volksidioot.

  Nu lijkt het erop dat – een deel van – hét volk idioot is, als ze zo’n aandachtsidioot een podium geven.

  Straks staat er een overspannen homo op die het klootschieten in Twente wil verbieden. Of een andere gek die paardenzwepen uit de handel wil laten halen, omdat slaven met een zweep geslagen werden.

  In mijn kindertijd moesten we altijd lachen om “zwarte Piet” die meestal rare capriolen uithaalde om ook aandacht van de kinderen te krijgen.

  Gario: een echte “zwarte Piet” dus.

 3. m, Je hebt bewezen dat je een idioot bent.

 4. Als deze rare kwast nog steeds last heeft van de slavernij biedt het Nederlandse volk hem graag een boottocht naar Afrika aan.

  Net als in de slaventijd: enkele reis.

  Quincy zou als hij zou principieel is ook zijn Nederlandse paspoort kunnen inleveren, maar allen die de racisme kaart trekken hebben vreemd geen enkel bezwaar tegen het bezit van een paspoort van een koloniaal land.

 5. is hij wel een Nederlander? ziet en lijkt daar echt niet op-die zijn toch WIT -deporteren die idioot.

 6. wat een sukkel…heeft zeker te veel tijd….

 7. Quinsy is een narcistische aandachtsprostituee die ziet dat hij de strijd om het bleken van zwarte Piet gaat verliezen, en daarom nu middels leugens zijn subsidieaanvragen kracht wil bijzetten.

 8. Abraham Mossel

  Sorry, maar die Gario begint nu echt wel een beetje door te draaien. Het word weer zwarten pieten tijd. Gario, ik zou zeggen vraag Sinterklaas of hij nog wat regenboog pieten over heeft om jou te beveiligen?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *