AD | Carnaval feestelijk afgesloten

Carnaval met premier Eugene Rhuggenaath | Jeu Olimpio

De carnavalsgroepen hebben gisteravond al dansend en feestvierend afscheid van het carnaval genomen. Zoals gebruikelijk waren er onder de deelnemers ook bekende Curaçaoënaars.

Premier Eugene Rhuggenaath en de ministers Zita Jesus-Leito, Marilyn Alcalá-Wallé en Kenneth Gijsbertha waren ook van de partij in de verlichte Gran Marcha.

Met de verbranding van de Momo is gisternacht officieel een eind gekomen aan het grootste culturele evenement van het eiland.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Carnaval feestelijk afgesloten

  1. Als men het hele jaar door te laat komt dan mag het geen verrassing zijn dat men met carnaval dat ook is. Ta nos cultura.

  2. @Ericlapas, Je mag best wel meedoen met de Kabrieten!

    @Shon, Inderdaad. Men sluit de straten al af om 4 uur zodat men op tijd kan beginnen en elk jaar begint men een paar uur te laat.

  3. Ik ben trots op de individuele personen die ook weer met dit carnaval hebben mee gedaan.Ze hebben het fantastisch gedaan .Als de organisatie dat nu ook gaat doen en eindelijk op gaat treden tegen telaat komers en het traject korter gaat maken tot bv 4 km en gaten tussen de groepen probeert te verhinderen dan doen we het fantastisch en zijn we een voorbeeld.Want nogmaals de mooie en kleurrijke kleding en het enthousiasme is aanwezig .

  4. Ik wordt echt zo ziek van mensen zo als jou die alleen maar negatieve dingen kunnen zeggen over de eilanden . F#ck off man !
    In Brazilië wonen er 208 miljoen mensen en op Curaçao maar 160.000 de carnaval hier kan dus nooit net als die in Rio worden .

  5. Volgens mij is de reden waarom carnaval op Curaçao niet kan groeien zoals die van Brazilië, is omdat carnaval in Rio vooral iets van de armen is. Hier op Curaçao als je niet tot een bepaalde sociale status hoort kan je het vergeten om lid te zijn van bepaalde carnavalsgroepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *