AD | Cash betalen bij dokter Cooper

‘Consulent metabolisme’ Charles Cooper tijdens een presentatie van de afslankproducten bij de sede van de MFK, twee jaar geleden | Jeu Olimpio

Willemstad – De behandeling en producten die de echtgenote van MFK-politicus Charles Cooper aanbiedt, worden merendeels niet door de verzekering vergoed.

Patiënten betalen dus veelal cash. Daarmee zou over een paar maanden best een bedrag van 50.000 gulden kunnen worden geïnd.

Dat zegt huisarts Walid Elhage, voorzitter van de Curaçaose huisartsenvereniging CHV, desgevraagd. De CHV is geen voorstander van de ‘esthetische geneeskunde’ waarin huisarts en CHV-lid Isbely Cooper-Mendoza zich gespecialiseerd heeft via cursussen in Venezuela. ,,Wie erin gelooft, betaalt ervoor. Maar wij kijken er met argusogen naar”, zegt Elhage. Want een groot deel van de producten die Cooper voorschrijft aan haar patiënten valt niet onder de geregistreerde geneesmiddelen. Het gaat om vrije verkoop. Anders dan een gangbare huisartsenpraktijk, heeft een praktijk als die van Cooper, volgens Elhage, veel cashinkomsten.

,,Ik kom over twee jaar nog niet aan 50.000 gulden contant geld, maar Isbely Cooper is heel succesvol. Ik denk dat zij in een paar maanden tijd wel zo’n bedrag kan innen.”

Tijdens een inval door de Landsrecherche vorige week woensdag werd in het huis van het echtpaar Cooper tussen de 50.000 en 55.000 gulden cashgeld gevonden en in beslag genomen.

Charles Cooper, voorheen MAN en PAS en nu de nummer twee op de lijst van MFK, en zijn partijleider Gerrit Schotte worden verdacht van poging tot omkoping én omkoping.

Zijn echtgenote Isbely, nu verdacht van witwassen, is de dag na de huiszoeking door de Landsrecherche uitgenodigd om uitleg te geven over de grote som geld die in de woning werd aangetroffen.

Echtpaar Cooper verkoopt afslankproducten

Volgens MFK-lid Cooper en zijn vrouw is het geld afkomstig uit de artsenpraktijk en kunnen zij dit bewijzen met facturen. Uit het gesprek met CHVvoorzitter Elhage blijkt dat Isbely Cooper-Mendoza in Venezuela de volledige opleiding geneeskunde heeft gevolgd en jarenlang als arts werkte op de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de toenmalige Geneeskundige en Gezondheidsdienst (GGD).

Via cursussen in Venezuela specialiseerde zij zich in de ‘esthetische geneeskunde’ en richt zich onder meer op mensen die moeite hebben met afvallen. In het programma ‘Metabolismo, Salú i Bienestar’ – metabolisme, gezondheid en welzijn – op TeleCuraçao geven dokter Isbely en haar man, ‘consulent metabolisme’ Charles niet alleen voorlichting over het belang van een gezonde stofwisseling in relatie tot overgewicht, maar ook over allerlei andere gezondheidsproblemen, zoals prostaatklachten en diabetes.

Om er meteen op te wijzen dat de kijker ‘voor de producten gewoon langs kan komen bij de praktijk aan de Mamayaweg’. Volgens de Facebookpagina met dezelfde naam als het tvprogramma is ‘het verbeteren van de gezondheid en schoonheid van de mens’ de missie van de praktijk. Daarop wordt verwezen naar de website van Relax Slim met producten om af te vallen. ,,Diëten werken niet als je je metabolisme niet verbetert”, aldus de website.

Een Relax Slimsupplement kost 49 dollar en een ‘Candiseptic Kit’ 92 dollar: ,,Het candida-gist produceert toxines die uw stofwisseling afremmen.” Charles Cooper trouwde in 1992 in Venezuela met de Colombiaanse Isbely Mendoza, aldus de Wereldomroep in januari 2011.

Bron: Antilliaans Dagblad

13 Reacties op “AD | Cash betalen bij dokter Cooper

 1. Zag meteen dat die bitch Cooper stond te liegen of het gedrukt staat bij de vraag over hoeveel geld OM beslag heeft gelegd zei ze 10 a fl.15.000 om kijkend naar haar man in crime die een seintje gaf van kappen.Dus het echtpaar wist zelf niet hoeveel geld ze n huis hadden?Laat zien die opname
  gelijk na de inval hun 1e intervieuw.God straft.

 2. de meeste mensen (ik schat zo een 80%) betalen met de pinpas of met een cheque…
  dus ze heeft wel een heel grote omzet..
  met cash wordt er zelden betaald.
  Alleen als je veel zwart geld (drugs/prostitutie) hebt misschien?

 3. Als ik naar die foto kijk, dan lijkt het erop dat Bloopers waarschijnlijk een BMI heeft van 35. Hij gebruik die producten zelf niet.
  Of hij gebruik ze juist wel en dat betekent dus dat die producten niet werken/niets doen. Troep dus.

 4. “op TeleCuraçao geven dokter Isbely en HAAR MAN, ‘consulent metabolisme’ CHARLES niet alleen voorlichting over het belang van een gezonde stofwisseling in relatie tot overgewicht……..”.
  Ook Charles geeft dus voorlichting over afvallen ! Hahahaha….
  ps. ze betaalt haar leveranciers toch niet cash? Dus moet ze haar inkomsten wel degelijk grotendeels op haar bankrekening zetten. En in 2 maanden ANG 50.000 cash opbouwen ? Heeft ze een dusdanig voorraad dat ze tussentijds niets hoeft te bestellen en daarvoor haar inkomsten benodigt ? Vragen,vragen,vragen.

 5. Ha, ha als ik is hem zo zie staan op de foto met die dikke pens, wordt het tijd dat hij ook wat van die middeltjes gaat gebruiken, ben alleen bang dat het niet helpt, zonde van het geld allemaal, zijn potjes met leugens.

 6. Die 50.000 zou ook allemaal uit kleine coupures en muntgeld moeten zijn opgebouwd want kleine aankopen, kleine betalingen.

 7. Wat een goeie reclame voor jullie producten als ik die turtuga ninja kijkt denk ik waarom koopt men dit soort producten het help geen moer

 8. Stort ze vaker grote bedragen cash bij de bank ?
  Zou toch moeten gezien haar nering, handje contantje.
  Zo nee, oh….

 9. Even rekeningen controleren : wat is ingekocht, wat is verkocht.
  Belastingopgave controleren heeft waarschijnlijk geen zin want dat instituut werkt niet zoals het behoort te werken in een democratie.

 10. Abraham Mossel

  Hoe je het wend of keerd, een normaal mens heeft geen 50.000,00 Nafjes, cash in huis.

 11. Ways, het middel helps niet voor vet zak Cooper.

 12. Daan Banaan

  Ik geloof dat dit artikel meer reclame is dan informerend. Ik zou als dagblad een factuur sturen voor reclame. Laten we zeggen 50.000 piek.

 13. Die foto van Cooper wordt zeker niet voor reclamedoelen gebruikt door zijn vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *