AD | Cft: Geen aanwijzing

Over de UTS problematiek wordt inmiddels verder gezwegen

Willemstad – De Rijksministerraad (RMR) zal geen advies krijgen tot het geven van een aanwijzing aan Curaçao. Dat maakte voorzitter Raymond Gradus van het College financieel toezicht (Cft) gistermiddag bekend.

Er is gisteren een hele reeks aanvullende afspraken gemaakt met de regering-Rhuggenaath, waaronder – en dit werd benadrukt door de Cft-voorzitter – ‘een belastingherziening waarmee het verouderde systeem van Curaçao op de schop gaat’. ,,Dat is heel hard noodzakelijk”, aldus Gradus.

Wat het college betreft moet de verbetering van het financieel beheer vandaag nog beginnen. Met minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën is afgesproken dat in februari, als het Cft terugkomt, intensief over de resultaten gesproken zal worden.

Onderdeel van de additionele afspraken is ook het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo (HNO). Het Cft wil snelle oplevering van de businesscase ‘en zal dit met argusogen bekijken’. Ook is afgesproken dat de hogere exploitatiekosten HNO gecompenseerd worden door een hogere efficiëntie in de ziekenhuiszorg. Deze zouden structureel 60 miljoen gulden hoger zijn dan de huidige situatie. De hogere efficiëntie is van ‘cruciaal belang’ om te voorkomen dat de zorgkosten onhoudbaar worden en dat deze voorzieningen niet meer voor toekomstige generaties in stand gehouden kunnen worden.

Het Cft vindt dat de kostenbesparingen in de begroting 2018 inmiddels ‘voldoende’ zijn toegelicht. Ook is de prognose voor de belastinginkomsten in 2018 bijgesteld en genoeg toegelicht. Er zijn maatregelen getroffen om de heffing, inning en invordering van belastingen te verbeteren, maar het Cft vindt wel dat hier nog verdere stappen voor nodig zijn.

,,Zeker nu is het meer dan noodzakelijk dat iedere burger van Curaçao zijn rechtvaardig deel aan belastingen betaalt”, zo is benadrukt. Dit jaar moet nog duidelijk gemaakt worden hoe in het eerste kwartaal van 2019 de belastingheffing en -inning op orde wordt gebracht. In het eerste kwartaal van 2019 moet er een plan van aanpak komen over de belastingherziening die nog in deze kabinetsperiode gerealiseerd moet worden, zo is door het Cft benadrukt.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Cft: Geen aanwijzing

 1. Abraham Mossel

  Nee,@ Plasje we hebben niet beter, wat op deze foto staat heeft in ieder geval geen straf blad en een veroordeling om het gevang in te gaan, jou vrienden MFK/KFO/KndT hebben allen een straf blad 12 maanden mondkapjes en ene ex MP loser 3 jaren gevang voor oplichting, verduistering, en witwasserij, met klap op de vuurpijl meer als 250 miljoen verduisterd bij AQ/BOO/RDK en nu weer 600 kilo aan coca á 50.000,00 p kg

 2. Niet om ‘t 1 of ander maar het gaat er naar uitzien dat de burger weer de klappen moet gaan opvangen voor het wan bekend van deze en vorige regeringen, i.e. Insel, het niet plegen van sociale afdrachten van failliete dan wel bijna failliete bedrijven etc etc
  Met de gisteren genoemde afname van de bevolking, en het grote aantal mensen die aan de kant staan voorzie Ik grote problemen! Ik denk dat het tijd gaat worden om te moven.
  We gaan ons thuis maar eens uitgebreid over discussieren, hoe spijtig Ik het ook vind.
  Met 43 jr gaat het overal wel lukken-:)

 3. Dit is een uitzonderlijke foto, Girigorie en Martina op één foto, komt niet vaak voor beide heren hebben een enorme ego probleem en willen allebei op de voorgrond.

  De luie Koeiman moesten ze zo te zien weer uit bed halen, hij had net geen tijd om een stropdas aan te doen. Het is triest, heel triest als ik dit zooitje bij elkaar zie. Ik vraag me dan ook af, hebben we echt niet beter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *