AD | Cifa en IFG werken samen aan stuk

Sinds enkele jaren geleden bij Cifa Herman Behr voorzitter werd en een deel van de bestuursleden opstapten en IFG oprichtten, is de sector verdeeld

Van een onzer verslaggevers Willemstad – De twee belangenverenigingen in de internationale financiële dienstverlening, Cifa en IFG, werken volgens minister van Financiën Ersilia de Lannooy (PNP) aan een gezamenlijk document inzake de wijziging van de Landsverordening Winstbelasting.

,,Ik ben in afwachting van dit stuk”, zegt ze tegen het Antilliaans Dagblad. Zaterdag berichtte deze krant nog over een ongeduldige Cifa (Curaçao International Financial Services Association), die verwijst naar Statenvragen van twee maanden geleden over dit onderwerp door het lid Dwigno Puriel van oppositiepartij MAN.

,,Ik reageer niet meer”, aldus de bewindsvrouw, die aangeeft ook aan tafel te hebben gezeten met de Vereniging Antilliaanse Belastingadviseurs (VAB) en met de International Financial Group (IFG), die volgens De Lannooy beide met nieuwe aanpassingen zijn gekomen omdat de eerder voorgestelde wijziging van de Landsverordening Winstbelasting ‘achterhaald’ is.

De minister snapt niet dat Cifa zich kritisch uitlaat in de krant en tegelijkertijd aan tafel zit met IFG om te werken aan een gezamenlijk standpunt. ,,Dat zou bijna klaar zijn”, zegt ze. Ondertussen heeft De Lannooy van Directie Fiscale Zaken deze week een reactie op de aanpassingen ontvangen en deze direct doorgestuurd naar Directie Wetgeving, Juridische en Algemene Zaken (DWJZ).

De bewindsvrouw zegt dat haar voorgangers, voormalige ministers van Financiën, niet te maken hadden met meerdere belangenverenigingen. Er was slechts één groep die de sector vertegenwoordigde: de ‘oude’ Cifa en voordien de Vereniging Offshore Belangen (VOB).

Sinds een paar jaar geleden bij de Cifa een nieuw bestuur aantrad met Herman Behr als voorzitter en een deel van de vorige bestuursleden opstapten en IFG oprichtten, is de sector verdeeld. Daar lijkt nu voorzichtig verandering in te komen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *