AD | ‘Connecting back home’ drukbezocht

connecting-back-home-nico-van-der-ven

‘Connecting back home’ drukbezocht

Den Haag – Zo’n 65 studenten uit de Caribische delen van het Koninkrijk hebben zaterdag in Den Haag deelgenomen aan ‘Connecting back home’.

De door de Stichting WeConnect georganiseerde ‘meet-up’ had tot doel een brug te slaan tussen Caribische studenten en young professionals in Nederland en de arbeidsmarkt op de eilanden.

Tientallen werkgevers maakten gebruik van de mogelijkheid om zich te presenteren. Onder meer advocatenkantoren, TNO, de Rijksdienst Caribisch Nederland, de technische branche, onderwijsinstellingen, zorginstellingen en accountantskantoren waren naar Den Haag gekomen of stuurden vacatures op. Judith Brekelmans van Team Bonaire vertegenwoordigde meerdere werkgevers van Bonaire, Sint Eustatius en Saba: ,,Ik heb heel veel gemotiveerde kandidaten ontmoet die verrast zijn over de mogelijkheden. Vraag en aanbod moeten nog veel beter op elkaar worden afgestemd. Deze meet-up is een goede bijdrage.”

Studenten en young professionals beleefden een inspirerende middag en kregen volop de gelegenheid te netwerken. De vraag naar stageplekken of banen bleek groot. De Curaçaose Joël Candelaria, student International Business & Management Studies, blikte tevreden terug: ,,Werkgevers waren echt geïnteresseerd in ons en stelden zich heel bereikbaar op.”

Het ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) ondersteunden de bijeenkomst. BZK gaf een presentatie over het Talent Ontwikkel Programma (TOP) op Bonaire dat gericht is op reeds teruggekeerde jonge professionals. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) was aanwezig om studenten voorlichting te geven.

Directe aanleiding voor de meet-up was het rapport ‘We are deeply rooted’, een onderzoek van adviesbureau PBLQ dat ruim 400 Caribische studenten in Nederland en 70 werkgevers op de eilanden heeft bevraagd over de paradox dat verreweg de meeste studenten na hun studie terug willen naar geboorte-eiland, maar dat niet doen. Volgens de onderzoekers kan het opzetten van een traineestructuur helpen drempels te verlagen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | ‘Connecting back home’ drukbezocht

  1. Heeft het advies buro ook aangegeven waarom ze niet terug willen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *