AD | Containers naar Sint Maarten om cellentekort

Reden is het grote tekort van 150 celplaatsen in de Point Blanche-gevangenis, vooral na orkaan Irma, maar ook door achterstallig onderhoud.

Philipsburg – Onder de kop ‘Containers naar Sint Maarten wegens tekort aan cellen’, staat er in het NRC Handelsblad een artikel van de hand van Pim van den Dool over de hulp die minister Sander Dekker (VVD) van Rechtsbescherming geeft aan Sint Maarten.

,,Sint Maarten kan zestien celcontainers van Nederland krijgen om het tekort aan detentieplekken op het eiland tegen te gaan. De containers, die nu nog op Bonaire staan, moeten plek gaan bieden aan 32 gevangenen”, zo schrijft Van den Dool. Er moet hier eerst nog een geschikte locatie voor gevonden worden op het eiland.

Reden is het grote tekort van 150 celplaatsen in de Point Blanche-gevangenis, vooral na orkaan Irma, maar ook door achterstallig onderhoud. Hierdoor worden gedetineerden eerder vrijgelaten of veroordeelden niet gevangengezet.
Van den Dool:

,,Sint Maarten belooft al jaren de situatie in de gevangenis aan te pakken, maar de zogenoemde Voortgangscommissie, die daar toezicht op houdt, constateerde vorige maand dat de toestand ondanks lichte verbeteringen ‘onverminderd zorgelijk’ is. Voor Nederland is dat ook een probleem, omdat 23 gevangenen die na orkaan Irma naar Nederlandse gevangenissen werden overgebracht door de slechte omstandigheden niet kunnen terugkeren.”

Behalve dat er fysiek veel moet gebeuren aan de gevangenis, moet er ook meer personeel aangetrokken en opgeleid worden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *