AD | ‘Cova coûte que coûte PdVSA’

PAR parlementarier Stephen Walroud houdt vakbondsleider Errol Cova verantwoordelijk voor het afbranden van Sentro Pro Arte indertijd | Persbureau Curacao

Willemstad – PAR-Statenlid Stephen Walroud (PAR) stelt dat vakbondsleider Errol Cova een Chavista is (aanhanger van de inmiddels overleden Venezolaanse president Hugo Chávez) en naar de pijpen van PdVSA danst.

,,Ik kan niet tot een andere conclusie komen, gezien zijn acties van de afgelopen dagen. Hij doet zich voor als iemand die opkomt voor de arbeiders, maar het is niet meer dan een masker. Cova heeft al lang geleden zijn ziel en zaligheid verkocht aan de regering-Chávez en de Venezolaanse militairen die PdVSA leiden. Na zijn laatste bezoek aan Venezuela is hem opgedragen dat hij ervoor moet zorgen dat PdVSA de raffinaderij behoudt na 2019. En nu moet hij alle obstakels uit de weg ruimen.

Het eerste obstakel was om zo snel mogelijk een stokje te steken voor de deal die Curaçao op het punt stond te sluiten met de ‘preferred bidder’. Dat is hem gelukt. Het tweede obstakel is om Clift Christiaan uit het onderhandelingsteam te werken en te laten vervangen door een persoon die loyaal is aan PdVSA.

En, ‘last but not least’, zoekt hij op alle mogelijk manieren een manier om Eugene Rhuggenaath van zijn stoel te wippen, door vooral veel chaos te zaaien. We hebben gisteren kunnen zien hoe het draaiboek van Cova in volle uitvoering is. ‘One down, two more to go!’”, zo klinkt het giftig.

Walroud houdt Cova verantwoordelijk voor het afbranden van Sentro Pro Arte indertijd.

,,Cova is ouderwets en zoekt telkens de confrontatie en conflict en weigert verschillen van mening om de tafel uit te praten. De raffinaderij is van heel Curaçao en niet alleen van de mensen die er werken. Het is immers belastinggeld dat gestoken wordt in het upgraden van de CRU bijvoorbeeld, zodat er weer utiliteiten zijn om de raffinaderij op te starten en draaiende te houden.

We hoeven ons niet te blijven binden aan PdVSA, dat op dit moment niet in staat is om te functioneren. Cova is zeker blind?”

Bron: Antilliaans Dagblad

8 Reacties op “AD | ‘Cova coûte que coûte PdVSA’

 1. Jan Haarlem

  @Brian S
  helaas heb je gelijk-:)

 2. @Jan, Dat maakt ze niets uit. Gaat alleen om hunzelf.. en dan later klagen dat er geen toeristen komen!

 3. Jan Haarlem

  Net terug uit de stad die helemasl vastzat. Ik heb er precies 55 min overgedaan om naar CG te konen. Vol toeristen, die niet snappen in wat voor idioterie terecht zijn gekomen. Slechte reclame dit!

 4. Maakt niet uit of hij naar een verkeersbeurs is geweest. Hij heeft gelijk voor wat betreft waar Cova mee bezig is. Maar als de regering niet zwicht voor de dreigementen, dan zal hij weer niet overwinnen en met hangende pootjes weer in zijn schulp kruipen. Net als vorig jaar, toen de acties ook geen succes hadden.

 5. De Rechtsstaat

  Ik heb begrepen dat deze “Stevie” als trekpop de boer is op gegaan met een roadshow.

  De eerste recensies, heb ik begrepen, is dat van een niet stem-trekkende figuur die alleen danst naar de pijpen van een overste binnen de partij.

  Wat een aanfluiting deze individu.

 6. Deze man Walroud runde een dansschool, zijn cv nagelezen, en dan al dit populistisch geschreeuw.
  De geschiedenis van Cova heb ik nog niet voldoende kunnen nalezen, lijkt wel dat het staken nu weinig zin heeft, alhoewel je wel een visie verwacht van een competente regering.
  Die Walroud is een driedubbele amateur, wie zet zo iemand op z’n lijst en erger nog wie stemt er op zo’n nutteloos iemand.

 7. Walroud heeft gelijk over Terror Cova, maar sinds zijn peperdure snoepreis naar de verkeersbeurs in Europa heeft hijzelf ook alle geloofwaardigheid verloren.

  Schaam je, Stephen!

 8. Cova was ooit in gesprek met Chavez om van Curacao een kolonie te maken van Venezuela indien Cova dan de Gouverneur kon worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *