AD | CPA: Acties negatief voor cruisesector

Vakbonden staking | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De acties van de laatste week hebben een negatief effect gehad op het cruisetoerisme. Dat stelt Curaçao Ports Authority (CPA). Eerder al was CPA benaderd door het hoofdkantoor van een cruisemaatschappij die haar bezorgdheid uitsprak over de beelden van brandende autobanden.

Deze week zijn toeristen die door het centrum van de stad liepen, meteen teruggekeerd naar het schip toen zij kennisnamen van de protestmanifestaties, zo bericht CPA.

,,Curaçao is de laatste twee jaren achtereen als de meest favoriete bestemming in het zuidelijke deel van het Caribisch gebied uit de bus gekomen. Wij zijn als land er ook in geslaagd om verleden jaar een recordaantal toeristen te verwelkomen en alles wijst erop dat we dat aantal dit jaar zullen overschrijden. CPA geeft dit communiqué uit om iedereen ervan bewust te maken dat de desbetreffende handelingen een impact hebben op de beeldvorming over ons eiland en dat de acties van de achterliggende week het beeld van Curaçao in de cruisesector negatief hebben beïnvloed.”

CPA reageert onder andere op een YouTube-filmpje gemaakt door een toerist die midden tussen de protesterende menigte staat. Onder het filmpje staat (vertaald):

,,Wow. Protest tegen de Verenigde Staten (VS) uitgebroken op Curaçao. Cruisepassagiers waren in paniek vandaag. Toen we in de haven waren brak er een groot protest uit van de bevolking bij het Curaçaose parlement. Een Engelssprekende man legt uit dat het protest te maken heeft met de hulp die de VS aanbiedt aan Venezuela via Curaçao. Deze hulp zou Curaçao in conflict kunnen brengen met Venezuela.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | CPA: Acties negatief voor cruisesector

  1. Zoals ik reeds diverse malen gezegd hebben we op Curacao helemaal geen vijanden nodig? we slopen zelf wel ons eiland onder leiding van Cova,Schotte, Monk, Dos santos en diverse politici.Die zijn daar veel beter dan welke “ vijand” dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *