28 C
Willemstad
• vrijdag 26 april 2024

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 19, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Criminaliteit baart meeste zorgen

HomeNieuwsAD | Criminaliteit baart meeste zorgen
polis-politie
Over de manier waarop politie mensen behandelt zijn geënquêteerden neutraal

Willemstad – De criminaliteit baart Curaçaoënaars het meeste zorgen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Inter Continental University of the Caribbean (ICUC). Ruim tachtig procent geeft aan de kans groot te achten zelf slachtoffer te worden van criminaliteit.

Daarnaast zijn er grote zorgen over de werkloosheid en economie.

De onderzoekers van ICUC belden willekeurig 236 personen op Curaçao en legden hen verschillende vragen voor over onder meer criminaliteit en de economische situatie.

Driekwart van de ondervraagden zegt dat zij vinden dat het slechter gaat met het land in vergelijking met vorig jaar. Vooral personen boven de 45 jaar (85 procent) zeggen dat het slechter gaat met Curaçao.

Vooral de criminaliteit baart dus zorgen, 52 procent van de ondervraagden geeft aan zich hier het meeste zorgen over te maken. Ook op het gebied van werkloosheid (41 procent), economie (20 procent), over kosten van het levensonderhoud (16 procent), het onderwijs (12 procent), de regering (15 procent) zijn er zorgen.

Hier zitten wel verschillen in tussen mannen en vrouwen: mannen maken zich meer zorgen over de economie en vrouwen maken zich drukker over het onderwijs.

De onderzoekers hebben ook gevraagd waar ze zich het meeste zorgen over maken. Twee op de drie laten weten een overval het meest te vrezen. Met stip op één: een gewelddadige overval thuis, gevolgd door een overval op straat. Ook een inbraak in huis of het stelen van de auto wordt gevreesd.

Over de politie zijn de ondervraagden ook niet tevreden. Zowel over de zichtbaarheid van de politie op straat, over de hoeveelheid patrouilles als over de snelheid waarmee de agenten ter plaatse zijn is men ontevreden. Allemaal worden deze als slecht bestempeld.

Over de manier waarop de politie mensen behandelt zijn de geënquêteerden neutraal.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. @Freek

    Het aantal respondenten van de steekproef is inderdaad absoluut minimaal, maar het kan. Het mag als bij de onderhavige steekproef een foutenmarge van 15-20% toegepast wordt en indien de bevraagden Aselect zijn geselecteerd. Bij de cijfermatige uitkomsten dient dan telkenmale verwezen te worden naar de foutenmarge.

    Veel belangrijker is: hoe is de vraagopstelling en vervolgens: zijn er voldoende controlevragen in de enquete ingebracht.

    Bij wetenschappelijke publicatie dient altijd de gebruikte methodiek vermeld te worden.

    Gelet op de tegenstrijdige uitkomst, is er sprake van een tendentieus onderzoek. De Inter Continental University of the Caribbean, die haar naam aan het onderzoek verbindt maakt geen beste beurt. De professor die zijn handtekening onder deze steekproef geplaatst heeft, is een charlatan.

    Maar… wat nog veel erger is: het bedroevende niveau van de journalist – en de eindredacteur – die het onderzoek geplaats heeft in de kolommen van het AD.
    Zelfs als de tekst als stopper geplaatst is, is het onvoorstelbaar dat de opmaakredacteur niet even logisch heeft nagedacht.

    Geen beste beurt van de Inter Continental University of the Caribbean (what’s in a name?).

    Maar erg bedroefend van het AD, dat zich graag als kwaliteitskrant etaleert (what’s in a name?)

  2. Criminaliteit is Curacaos bekendste exportprodukt.

    Kijk Opsporing Verzocht, elke dinsdagavond op de Nederlandse televisie, maar eens terug. De gezochte criminelen zijn met een enkele uitzondering allemaal Antillianen.

  3. En… de eindconclusie van de Curaçaoënaars:

    “Driekwart (75%) van de ondervraagden zegt dat zij vinden dat het slechter gaat met het land in vergelijking met vorig jaar.

  4. Een normaal onderzoek met een wonderbaarlijke uitkomst.

    1. Vooral de criminaliteit baart zorgen, 52 procent;
    2. werkloosheid , 41 procent;
    3. economie, 20 procent;
    4. kosten van het levensonderhoud, 16 procent;
    5. het onderwijs, 12 procent.
    Als uitsmijter: De politie wordt als slecht bestempeld.

    Het bovenstaande rijtje, lijkt me logisch en zal ook wel kloppen.

    Het lijkt me vervolgens ook logisch dat het bestuur van Curaçao daar verantwoordelijk voor is. In ieder geval haar verantwoordelijkheid moet nemen om de zorgen – en die zijn niet van de laatste 2 jaar – weg te nemen.

    Mijn logisch verstand blijkt echter niet overeen te komen met de logica van de inwoners van Curaçao.

    Slechts 15% maakt zich zorgen om het bestuur: de regering. Omgekeerd betekent dat 85% van de bevolking een ruime voldoende geeft aan haar bestuur.
    Daar kan de huidige regering goede sier mee maken.

    Rest de vraag:

    A. Klopt mijn logica niet;
    B. Klopt het “universitaire” dus wetenschappelijke onderzoek niet;
    C. Kan de Curaçaose bevolking niet tot tien tellen.

    Als het antwoord C. blijkt te zijn. Komt er een nieuwe kans voor de universiteit. Een nieuw “wetenschappelijk” onderzoek: “kan de Curaçaoënaar tot tien tellen”.

    Als het antwoord B. Is, kan het onderzoek in prullenmand. Wel jammer voor het bestuur, dat het niet kan pronken met een “wetenschappelijk” onderzoek, naar haar functioneren.

    Als het antwoord A. Is. Géén paniek. De beste stuurlui staan immers aan de wal!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties