AD | Cross-cultureel familieonderzoek

Odette van Brummen-Girigori presenteerde resultaten Cross-cultureel familieonderzoek

Willemstad – Onlangs heeft het symposium getiteld ‘Familiebanden en father absence’ plaatsgevonden in Utrecht, Nederland.

Het onderzoeksproject ‘Familiebanden, met nadruk op de afwezige vader’ wordt mogelijk gemaakt door de financiering van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en is een cross-cultureel onderzoek in zowel Nederland als op Curaçao. Dat wil zeggen dat het onderzoek zich richt op Curaçaose jongeren woonachtig op Curaçao, Curaçaose jongeren woonachtig in Nederland en Nederlandse jongeren woonachtig in Nederland.

Het symposium werd geopend door Tina Kretschmer, gelieerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), die stilstond bij het belang en de toegevoegde waarde van cross-cultureel onderzoek voor de gemeenschappen in zowel Nederland als op Curaçao. Vanuit de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) heeft Odette van Brummen-Girigori, verbonden aan het University of Curaçao Research Institute (Ucri) de voorlopige resultaten van het cross-cultureel kwantitatief (enquête-)onderzoek onder 1.657 jongeren gepresenteerd.

Vervolgens heeft promovendus Mariëlle Osinga, gelieerd aan de RUG, de resultaten van het cross-cultureel kwalitatief onderzoek onder 102 geïnterviewden gepresenteerd. Na beide presentaties werden de aanwezigen onderverdeeld in verschillende workshops, waarbij de gelegenheid werd geboden om over de gepresenteerde onderzoeksresultaten te debatteren.

Overigens werden de onderzoeksresultaten afgewisseld met een aantal optredens van de op Curaçao geboren cabaretier Collin Edson en performer Guillermo Blinker. Het symposium werd afgesloten met een dankwoord door projectleider prof. dr. Greetje Timmermans.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Cross-cultureel familieonderzoek

 1. Drechi pa bosnan Tur

  @Clapas:
  Je moet niet zo met je naamkaartje smijten….. 🙂 🙂 🙂 🙂

 2. Trots op Curaçao

  @Brian, ze zoeken nog steeds de afwezige vader.

 3. Wat is de uitkomst?

 4. Het wordt tijd dat voor het aangaan van een huwelijk een bloedtest wordt afgenomen, dit voorkomt dat familieleden samen in het huwelijk treden.

  Er lopen sommige mensen hier rond waarvan je soms denkt, hun vader en moeder zijn waarschijnlijk broer en zus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *