AD | CTB wil overleg over de e-gates

CTB wil overleg over de e-gates

CTB wil overleg met MinJus douane en immigratie over gebruik e-gates

Willemstad – De Curaçao Toerist Board (CTB) wil op korte termijn met betrokken partijen een gesprek over het functioneren van de e-gates op de luchthaven.

Volgens Hugo Clarinda, waarnemend hoofd van CTB, worden de elektronische poortjes voor paspoortcontrole niet voldoende gebruikt.

Clarinda zegt dat de poortjes vaak zijn uitgeschakeld, onder andere vanwege een tekort aan personeel bij de Immigratie. ,,Ook de motivatie van het personeel speelt een rol. Wij hebben een vergadering aangevraagd met onder andere Curaçao Airport Partners, Curaçao Airport Holding en de minister van Justitie. Ik verwacht dat binnenkort stappen worden ondernomen om een en ander te verbeteren.”

Woordvoerder van de politie, Imro Zwerwer, heeft geen klachten gehoord over de e-gates. ,,Ze werken naar behoren”, zegt Zwerwer desgevraagd. ,,Als ze uit staan is dat omdat er op dat moment bepaalde vluchten binnenkomen, bijvoorbeeld uit kleine landen, waarvan maar weinig reizigers gebruik zullen maken van de elektronische poortjes.”

In die gevallen kiest de Immigratie er volgens Zwerwer bewust voor om de paspoortcontrole handmatig, op de traditionele manier af te handelen. ,,Dat heeft dus niets met de motivatie van het personeel te maken.” De politiewoordvoerder wacht de vergadering met CTB af. ,,Mogelijk zijn via andere instanties klachten binnengekomen. Dan zullen we dat dan wel horen.”

Ook het gebruik van de online ED-kaart is niet zoals het CTB zou willen. Clarinda: ,,Dat moet ook beter. We zien geen echte groei in het invullen van de online ED-kaart. Op dit moment kunnen we daar ook niet extra veel promotie voor maken, omdat de e-gates vaak niet werken.”

Iedereen die naar Curaçao vliegt kan de online ED-kaart van tevoren invullen, maar de poortjes zijn alleen toegankelijk voor reizigers met een Europees, Canadees of Amerikaans paspoort. CTB wil graag dat alle reizigers hun ED-kaart online invullen, omdat dat het proces van de paspoortcontrole vergemakkelijkt en versneld. Een ED-kaart die handmatig is ingevuld, moet door een Immigratiemedewerker worden gecontroleerd en gescand.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | CTB wil overleg over de e-gates

  1. Ze staan ook vaak uit

  2. Geen klachten? Wij hebben recentelijk twee uur gestaan daar omdat slechts 1 poortje open was. Ik weet waar onze Zwerver zijn info vandaan haalt. Als je je ogen sluit is de kans waarschijnlijk erg klein dat je iets ziet.

  3. Als men niet gemotiveerd is dan mag men lekker een ander baantje zoeken!

  4. Dit is pure dwarsliggerij van hen die de vooruitgang proberen tegen te houden, sabotage omdat men bang is voor hun baan. Men durft het alleen niet te zegen en gaat dus op deze wijze een goed project trachten de nek om te draaien. Curacao moeten we vooral achterlijk houden natuurlijk.

  5. Abraham Mossel

    Waarom het makkelijk doen als het ook moeilijk kan is het spreekwoord op curcrim. En Owee als er baantje’s op de tocht komen te staan van de gewone werknemer, in de top vallen geen ontslagenen, zowel dan worden zij gewoon nog jaren door betaald zonder een slag werk te hoeven doen ( lees Norbert G. ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *