AD | Curaçao krijgt ook een ‘Bob’

Oorzaken van de verkeersongevallen zijn voornamelijk te hard rijden, maar ook het alcoholgebruik | Jeu Olimpio

Willemstad – Curaçao zou ook het fenomeen Bob (Bewust Onbeschonken Bestuurder) moeten invoeren om zo meer verkeersongelukken te voorkomen.

Dat heeft de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Zita Jesus-Leito (PAR) in een persconferentie verklaard. Zij verwijst naar Nederland waar de Bob degene is die geen alcohol gebruikt als er nog gereden moet worden. Het is de week van Veilig Verkeer en de minister heeft het nieuwe verkeersbeleid uit de doeken gedaan.

,,We willen voldoen aan de internationale norm van niet méér dan vier doden op elke 100.000 inwoners. Dat zou voor Curaçao een maximaal aantal van zes tot acht doden per jaar moeten zijn. Dit jaar zijn er al tien doden in het verkeer. De teller eindigde in 2016 en 2017 op respectievelijk 18 en 19 doden”, aldus de minister.

Oorzaken van de verkeersongevallen zijn voornamelijk te hard rijden, maar ook het alcoholgebruik. Er is een nieuwe blaastest die het Openbaar Ministerie (OM) eerdaags gaat inzetten, zo is aangekondigd.

Ook wordt de wetgeving aangepast zodat alcoholgebruik en andere verkeersovertredingen en de gevolgen ervan, zoals bijvoorbeeld ‘dood door schuld’, bestraft kunnen worden, zo heeft verkeersexpert Lernnerth Angela tijdens de persconferentie nader uitgelegd.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 Reacties op “AD | Curaçao krijgt ook een ‘Bob’

 1. Bob invoeren begin bij je eigen partij minister Alcala Wallee.
  Andere zaken uit Nederland zoals goed berijdbare wegen onderwijs.cao v/d werknemers
  gezondheids zorg enz.dat doet zij niet.Die lafaard.

 2. Wat doen we dan met BERT (Bezopen En Rijd Toch), die duizenden Bert’s kun je toch niet aan de kant zetten voor die ene BOB.

 3. Abraham Mossel

  @ Plasje de super zeiker, zegt dat ze hier op Curacrim en alle eilanden 20 jaar achter lopen, dat is toch de bedoeling Plas, anders is er geen werk meer voor ???>

 4. De Rechtsstaat

  Kan deze “niet altijd de waarheid vertellende” minister geen papiamentu uitdrukking laten verzinnen?

  De bijzonder ongezellige boeren#*@!

 5. Laten we de ‘Bob’ op Curacao ‘Rob’ noemen, als eerbetoon aan Rob ‘Polar’ Blaauw. die in zijn auto meer aan accijns in zijn lever heeft zitten dan in zijn benzinetank.

  Eric Beflapas schrijft: ‘zie iemand te vinden die de hele nacht spawater drinkt terwijl zijn vrienden zich lam zuipen’.

  Carlos Monk en Carla Hueck zijn het helemaal met Beflapas eens.

  My encore. Take care everybody!

 6. Het is om te janken, diep en diep triest de ministers op Curaçao behoren tot de best verdienden in het Koninkrijk en deze mevrouw komt na bijna 3 jaar regeren, met de BOB? In Nederland hoort je niets meer over BOB, zie iemand te vinden die de hele nacht spawater drinkt terwijl zijn vrienden zich lam zuipen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *