AD | Curaçao sluit akkoord zonder Schotte

Gerrit Schotte tijdens een televisiedebat © ANP

Op Curaçao hebben de leiders van drie politieke partijen vannacht een bereidwilligheidsverklaring ondertekend voor de vorming van een nieuwe regering. Het gaat om de winnaar van de verkiezingen PAR, samen met MAN en de nieuwe partij PIN van oud-premier Suzy Camelia-Römer.

Daarmee blijft de partij van Gerrit Schotte, de MFK, definitief buiten een nieuwe regering. De samenwerking van de drie partijen lag voor de hand, gezien de samenwerking in voormalige coalities.

De partijen zijn overeengekomen samen te werken aan een coalitieregering gebaseerd op onder meer stabiliteit, integriteit en orde. Eugene Rhuggenaath, de leider van de PAR, is de beoogde nieuwe minister-president.

Curaçao ging vrijdag 28 april naar de stembus. De PAR haalde daarbij 6 zetels, MAN 5 en PIN 1. Samen hebben de partijen 12 zetels van de in totaal 21 zetels in het Parlement. De MFK van Schotte behaalde er 5.

Bron: Algemeen Dagblad

4 Reacties op “AD | Curaçao sluit akkoord zonder Schotte

 1. Iedereen heeft het over Schotte, dat hij eruit ligt en dat nu een nieuwe wind gaat waaien. Sinds 2012 was hij niet aan de macht, op deze laatste, korte periode na. Dus de verandering gaat niet komen doordat Schotte niet van de partij is, maar doordat PS niet meer van de partij. Dé grote boosdoener van de laatste paar jaren. PAIS was vorig jaar al afgestraft door hun slappe houding. Ook de terugkeer van Martina binnen de MAN kan voor verandering zorgen. Alom positieve ontwikkelingen.

 2. Schotte denkt na over wat nu. Zijn schuldeisers willen geld zien en hij wil niet in de bak.

 3. Shotte heeft zichzelf buitenspel gezet.
  Er gaat een nieuw wind waaien op en voor Curacao.!!!!!!

 4. “Bedachtzaam” zou de titel van Schottes foto kunnen zijn.
  De vraag is : waar denk hij over na.
  Zijn hoger beroepzaak of zijn politieke toekomst.
  Met zoveel stemmen is de MFK wel buitenspel, maar beslist nog niet uitgespeeld. Helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *