AD | ‘Curaçao van lijst vervuilers af’

Statencommissievoorzitter Rennox Calmes (PIN) | Extra

Willemstad – De vaste Statencommissie Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) heeft aangekondigd op Curaçao een seminar te willen organiseren met experts op milieugebied.

Niet alleen moet dit bijdragen aan meer bewustwording onder de bevolking, maar het doel is ook om Curaçao af te halen van de lijst van tien meest vervuilende landen in de wereld.

Aspecten die besproken moeten worden zijn de raffinaderij (vervuiling), Selikor (afvalverwerking), het Ramsarverdrag (conserveringsgebieden) en het grondwaterpeil.

Dit is onlangs in de Staten naar voren gebracht door commissievoorzitter Rennox Calmes (PIN). Hij gaf onlangs samen met Statenlid Marilyn Moses (MP), Jacinta Constancia (MFK) en Meindert Rojer (KdNT) een presentatie over de deelname van de commissie aan het regionale klimaatseminar in Suriname begin november van dit jaar.

Ook Giselle Mc William (MAN) en Gisette Seferina (PAR) behoren tot genoemde commissie. Calmes stelt dat het voor het eerst is dat een vaste commissie verslag komt uitbrengen in de Staten en dat coalitie- en oppositieleden het met elkaar eens zijn.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | ‘Curaçao van lijst vervuilers af’

 1. Het grootste vuil is inderdaad van straat met de opsluiting van Gerrit Schotte.

  En inderdaad Fred, een presentatie van de luie nietsnut Menki Rojer? De man heeft een carriere achter de rug van parasiteren op de overheid en zijn laatste functie was het dichtplakken van de maandelijkse enveloppen met salarisslips.

  Hij probeert zich nu binnen te likken bij de MFK, want hij weet dat KdnT nooit meer in de Staten zal terugkeren.

 2. Fred Schiedam

  Let niet op hun woorden …… let op hun daden!

 3. Dit is onlangs in de Staten naar voren gebracht door commissievoorzitter Rennox Calmes (PIN). Hij gaf onlangs samen met Statenlid Marilyn Moses (MP), Jacinta Constancia (MFK) en Meindert Rojer (KdNT) een presentatie over de deelname van de commissie aan het regionale klimaatseminar in Suriname begin november van dit jaar.

  Serieus.. Deze grapjassen gingen daarheen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *