AD | D-Bottle tegen vervuiling

D-bottle in de strijd tegen milieuvervuiling

Willemstad – Twee vriendinnen die elkaar jaren geleden ontmoetten op Curaçao zijn een actie gestart tegen het groeiende probleem van plastic afval. Sinds half december verkopen Lara Melkert en Yvette Kloos de ‘D-Bottle’ op Curaçao en in Nederland; een designfles van roestvrijstaal die herbruikbaar is.

Terwijl hun kinderen op de stranden van Curaçao speelden, zagen Melkert en Kloos een toename van ernstige vervuiling. In het bijzonder van plastic. De vriendinnen voelden de verantwoordelijkheid om op zoek te gaan naar een oplossing voor dit groeiende probleem van plastic afval en begonnen met die overtuiging met de verkoop van de D-Bottle.

In deze fles blijven dranken tot 24 uur koud en tot 12 uur warm, zo stelt het duo in een persbericht. ,,De ideale fles voor elke gelegenheid. En hiermee reduceer je het eenmalig gebruik van plastic flesjes.”

Bij elke D-Bottle die verkocht wordt, doneren zij eenzelfde soort fles aan een kansarmer kind op Curaçao. De dames zijn ervan overtuigd dat ieder kind water lekker vindt zolang het maar koud is. ,,Wij willen graag helpen voorkomen dat zij alleen zoete drankjes in plastic flesjes meenemen naar school of naar het sporten. Vandaar dat wij op het idee ‘Buy One. Give One’ gekomen zijn”, zo valt in het persbericht te lezen.

Op dit moment zijn de twee het bedrijfsleven aan het benaderen om op korte termijn samen met grote partijen de eerste kinderen te voorzien van hun gedoneerde flessen. De donatieprojecten zijn terug te vinden op de website van D-Bottle. ,,Hoe mooi is het dat je niet alleen jezelf blij maakt met deze prachtige fles, maar ook iemand anders en tegelijkertijd het plastic gebruik reduceert?” sluit Melkert af met een retorische vraag.
www.d-bottle.com

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | D-Bottle tegen vervuiling

 1. @ vader Abraham, zeg maar €30. En bedankt hoor dahaag.

 2. Lijkt wel Melkert baan.

  Een vraag. Waarom kopen mensen op Cur waterflessen ?
  Ons water is prima drinkbaar.

 3. Joep Meloen

  Leuk idee, maar gaat het probleem van het zwerfafval niet oplossen. Bierbrouwers blijven hun bier aanbieden in blikjes of flessen. Coca Cola en Pepsi etc zullen ook niet overstappen en de waterbottlling bedrijven zullen ook niet deze fles gaan gebruiken.
  Dan vraag ik me toch af: ‘wie gaat die fles dan wel gebruiken ?’

 4. Abraham Mossel

  A: de naam Melkert komt mij bekend voor B: ik zie geen prijs, wat gaan die BB kosten en C: hoeveel subsidie hebben jullie los kunnen peuteren in NL om dit project te finac ver sieren!!!, bij mij gaat nog altijd de zon voor niks nada op. Kijk uit naar uw reaktie juf Melkert!. trouwens het is best wel een goed idee hoor????.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *