AD | Dannawi claimt onderwijs-post

Gassan Dannawi wil geen verkiezingen | Jeu Olimpio

Willemstad – Het nu nog onafhankelijk Statenlid Gassan Dannawi, die voorheen deel uitmaakte van de fractie van MAN, heeft met de groep van 11 onderhandeld en daarbij de onderwijsportefeuille geclaimd.

Als alles volgens het plan van de meerderheid gaat en nieuwe verkiezingen dus niet plaatsvinden, zal de post echter niet door Dannawi maar door iemand anders worden bekleed.

Dat heeft het Statenlid gisteren tijdens een persconferentie bekendgemaakt, waarin hij een toelichting gaf op de breuk met MAN en zijn besluit om zich aan te sluiten bij de meerderheid van 11 in de Staten bestaande uit MFK van Gerrit Schotte, KdNT van Amparo dos Santos, PS, MP en het onafhankelijk Statenlid Eduard Braam. Volgens Dannawi heeft hij zich bij deze meerderheid aangesloten om rust en stabiliteit te brengen in het land.

Ook herhaalde hij een paar keer dat de sociaaldemocratische partij van demissionair premier Hensley Koeiman (MAN) de eigen principes van menselijke waardigheid overboord had gegooid, niet alleen naar de eigen leden toe, maar ook naar de samenleving. ,,Demissionair premier Koeiman heeft op grond van zijn persoonlijk belang besloten om de Staten te ontbinden. Hij zou namelijk als gevolg van de interne problemen in de sociaaldemocratische partij niet in het parlement zitting kunnen nemen na de val van zijn kabinet”, aldus Dannawi. Het Statenlid zei zich niet bij MFK te hebben aangesloten. Wel zou hij door partijen benaderd zijn om hun lijst aan te voeren of daar lid van te worden.

In de persconferentie verklaarde hij ervan uit te gaan dat de geplande verkiezingen van 28 april worden verschoven. ,,Het land, het bedrijfsleven en de economie zijn niet gebaat bij verkiezingen”, aldus de parlementariër die eraan toevoegde dat de politieke partijen nu geen geld hebben om campagne te voeren. Een meerderheid van het volk wil niet dat er verkiezingen worden gehouden, zo stelde hij.

Bij de overstap naar de meerderheid van 11 heeft het Statenlid zich naar eigen zeggen laten leiden door het idee dat Curaçao op de eerste plaats komt, het volk op de tweede, de partij op de derde en zijn persoon op de vierde plaats. In eerdere verklaringen had het toen nog Statenlid voor MAN aangegeven dat hij bij een breuk met de partij zijn zetel niet mee zou nemen. Volgens de spreker had hij aangegeven de zetel niet mee te nemen in het geval hij boos was op de partij en op grond daarvan zou opstappen. Maar de politicus besloot naar eigen zeggen zijn zetel toch mee te nemen omdat de partij niet langer voor de principes stond die het propageerde. Er was beloofd dat de partij zou opkomen voor het algemeen belang, maar dat gebeurde niet, aldus de spreker.

Dannawi ging niet in op de vraag hoe de menselijke waardigheid waar hij prat op gaat, te rijmen valt met sommige leden van de meerderheid. Zoals de veroordeelde Schotte in de zaak Babel, of het onafhankelijk Statenlid Braam dat ontucht pleegde of Amparo dos Santos die mensen met een afwijkende mening niet respecteert. Dannawi is van mening dat hij zijn naam niet besmet door met deze mensen samen te werken. ,,Ik werk samen met deze groep omdat een groot aantal mensen op hen stemde in een democratisch proces”, zo betoogde Dannawi. ,,De meerderheid stemde op hen, dat is menselijke waardigheid.

Justitie moet haar werk doen en de samenleving moet de trias politica respecteren.” Het Statenlid omschreef zijn voormalige politiek leider annex premier Koeiman als een goed persoon die echter niet in staat was om de interne problemen in de partij op te lossen, laat staan dat hij in staat zou zijn om grote problemen van het land op te lossen. Het is vanaf het begin mis gegaan met de formatie en de regering, aldus Dannawi.

Bron: Antilliaans Dagblad

12 Reacties op “AD | Dannawi claimt onderwijs-post

 1. Zo’n loser als Dannawi die nb het “hulpje” van Koeiman was. Dat je je niet schaamt is mij een raadsel. Werkelijk een schande dit soort figuren. Ze kunnen nog niet eens een behoorlijk gesprek voeren en dat zou zich geschikt vinden voor een evt onderwijspost. Ik lach me echt suf hier.

 2. Natuurlijk. PS en Mozes zullen wellicht verdwijnen en Braam en Danawi zullen niet worden gekozen..

 3. Alleen MFK Dos Santos en Mozes kregen stemmen en hebben geen meerderheid. PS kreeg pakje slaag tijdens de verkiezingen en de overige PS stemmers stemde PS omdat PS zei dat ze nooit met MFK zouden samenwerken. BRaam en Danawi hebben vrijwel geen stemmen gekregen dus hoezo wil de meerderheid geen verkiezingen?

 4. de meerderheid van de bevolking wil zeker verkiezingen.
  deze groep van 12 hebben maar 30% van de stemmen gekregen…
  dus deze zogenaamde gekochte meerderheid is gewoon de minderheid.
  Carolla zit in het gevang en wil niet uitgeleverd worden, dus hij heeft er miljoenen voor over om dit te voorkomen.
  Met Schotte aan de macht denkt hij dit te bereiken
  Gelukkig zit hij op ST maarten, maar toch..er wordt een heel vuil spelletje gespeeld.

 5. Het volk wil geen verkiezingen ?

  How about: ‘de groep van 12 wil geen verkiezingen’.

 6. Abraham Mossel

  Ik neem nog niet eens de moeite om dit schrijven van deze LOser en Troll van Gerrit de Raaf te lezen. Over tot de order van de dag!.

 7. Er zullen wat simpele mensen zijn die deze uitleg accepteren.
  maar de meesten zien echt wel in dat dit allemaal leugens zijn om zijn eigen hebzucht goed te raten.
  hij heeft zijn eigen doodvonnis getekend.
  deze huidige clown in de staten worden afgestraft.

 8. Hij vergist zich, de meerderheid van de bevolking wil dus wel verkiezingen en afrekenen met een klein aantal eigenbelang groeperingen die geen nieuwe verkiezingen wil.

 9. Deze man hangt een scala aan drogredenaties op om zichzelf te rechtvaardigen, gebakken lucht in het kwadraat.

 10. Freedomwriter

  We hoeven maar te kijken naar de foto waar Dannawi zijn aansluiting met de groep van 11 tekent (foto op bureau) en kan je al duidelijk zien wie zijn meester is.

 11. Wat een zielig figuur. Als hij zijn eigen actie goed kan praten dan is het goed blijkbaar.

 12. Politieke verval op Curacao?
  Wat schuift dit per maand, 20.000 gulden? Mooi meegenomen. Is er nog meer te kan vangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *