AD | ‘Dick vernietigt onderwijs’

Onafhankelijk Statenlid Leeflang: Statenlid Leeflang: Nog slechter dan alle vorige ministers die PS heeft gehad

Onafhankelijk Statenlid Leeflang: “Minister Dick nog slechter dan alle vorige ministers die PS heeft gehad”

Willemstad – De enige conclusie die onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang kan trekken is volgens haar dat de huidige minister van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap en Sport het onderwijs heeft vernietigd.

,,Terwijl ons onderwijs op de goede weg was. Minister Dick blijkt de slechtste minister van Onderwijs te zijn die Pueblo Soberano heeft benoemd.”

Leeflang vindt het een teken aan de wand dat sport is ondergebracht onder premier Ivar Asjes en dat er een directeur voor het ministerie van Onderwijs is aangesteld die een onderwijsbeleid moet gaan opstellen, te weten Martha Dijkhoff.

,,Zij was 21 jaar geleden minister. Hoe kan het dat zij wordt aangesteld terwijl minister Dick verklaart dat de problemen in het onderwijs van twintig jaar terug dateren? Het lijkt erop dat minister Dick de controle totaal kwijt is over hetgeen waarover ze praat”,

aldus Leeflang.

Het onafhankelijk Statenlid zegt het ongeloofwaardig te vinden dat juist Dijkhoff, die in de ogen van Dick de problemen destijds als minister kennelijk zou hebben laten liggen, nu als directeur wordt aangesteld om de problemen op te lossen.

,,Elke keer als Dick een blunder begaat, probeert ze dit te bedekken door te stellen dat anderen fouten hebben begaan in het verleden, in plaats van haar verantwoordelijkheid te nemen als een volwassen professional.”

De school New Horizon ging eerder dit jaar failliet. Voor het eerst in de geschiedenis aldus Leeflang, en Dick zou daarop geen actie ondernemen stelt het oppositielid.

Zij somt een lijst van punten op die volgens haar onder Dick mis zijn gegaan in het onderwijs:

  1. er zouden volgens Dick 9.000 drop-outs zijn, al zou de minister dit cijfer nooit hebben kunnen toelichten;
  2. er zou in april 2014 geen geld zijn voor gratis onderwijs dat in 2012 werd geïntroduceerd door Pueblo Soberano;
  3. in mei 2014 zou Dick het ‘stapelen’ verboden hebben voor studenten die verder willen studeren, wat onder druk van de Staten en studenten is teruggedraaid;

in juni dit jaar besloot Dick de exameneisen voor havo en vwo niet aan te scherpen, maar ook dit werd onder druk teruggedraaid.

Leeflang noemt 2010 het keerpunt van het onderwijs, toen Pueblo Soberano de ministers van Onderwijs ging benoemen. Daarvoor zou het onderwijs in de lift zitten, aldus Leeflang die een persbericht van het CBS aanhaalt waaruit blijkt dat het aantal studenten dat een hbo- of wo-dagopleiding volgt op Curaçao is gestegen van 562 studenten in 2001 naar 1.988 in 2011.

Het aantal drop-outs daalde in 2011 naar 34,9 procent ten opzichte van 2001, toen er nog 45,2 procent drop-outs waren.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *