AD | Directeur RdK op zijspoor

Schorsing RdK directeur en enkele medewerkers tijdens derzoek naar poging tot omkoping bij onderhandelingen Isla-partner

Willemstad – Terwijl de onderhandelingen voor het vinden van een partner voor een ‘early step in’ bij de Isla-raffinaderij en een strategische partner voor de lange termijn nog volop gaande zijn, is de directeur van overheidsbedrijf Refineria di Kòrsou (RdK) Roderick van Kwartel met verplichte vakantie gestuurd.

Dat heeft het Antilliaans Dagblad van verschillende welingelichte bronnen vernomen. De Raad van Commissarissen (RvC) zou het besluit voor de verplichte vakantie gisteren tijdens een spoedvergadering hebben genomen. Tegenover deze krant liet Van Kwartel gisteravond weten toen nog niet officieel op de hoogte te zijn gesteld. Nader commentaar wilde de RdK-directeur lopende het onderzoek nog niet geven.

De verplichte vakantie zou verband houden met een poging tot omkoping door een partij die ook deel uitmaakt van de onderhandelingen voor het strategisch partnerschap van de Curaçaose raffinaderij. Een paar weken geleden is een vooronderzoek ingesteld. Uit informatie waarover deze krant verder beschikt, zou in dit kader blijken dat niet alleen Van Kwartel, maar ook enkele overige medewerkers bij RdK, al dan niet tijdelijk, op een zijspoor worden gezet. Om welke personen het hierbij gaat, is vooralsnog onduidelijk.

Betrokkenen wilden gisteren geen enkel commentaar leveren en de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Gilbert Martina, verwees naar een persbericht dat later vandaag wordt uitgestuurd. Van Kwartel is afgelopen maandag de kans geboden te reageren op de aantijgingen. Hij zou ontkennen en hebben aangeven dat een van de partijen waarmee gesproken wordt, heeft geklaagd niet correct te zijn behandeld.

Van Kwartel werd begin januari van dit jaar benoemd tot tweede directeur van RdK. Hij ging in deze functie aan de slag lopende een onderzoek naar toenmalig directeur José van den Wall-Arnemann (voorgedragen door toenmalig premier Ivar Asjes namens Pueblo Soberano), die toen ook met verplichte vakantie werd gestuurd en later ontslagen.

Na het ontslag van Van den Wall-Arnemann, was Van Kwartel – die door het kabinet-Rhuggenaath was voorgedragen voor benoeming – primair belast met het zorgdragen voor de continuïteit van de raffinaderij, waarvan het leasecontract met Refineria Isa/PdVSA per 31 december 2019 eindigt. Zolang de directie buiten functie is, is de RvC belast met de dagelijkse leiding van RdK.

Bron: Antilliaans Dagblad

 

5 Reacties op “AD | Directeur RdK op zijspoor

 1. Alweer een bon yu di korsou .

 2. Gilbert Martina door Enia uit gespuugt liet Ansary alle gelden die als dekkingsgraat dienden eruit halen waarmee Enia in de problemen kwam.
  door Suzy Romer als directeur HNO aangesteld.Bertrian de ongekroonde koning zit net als Suzy in vele zaken waar geld mee gemoeid is krijgen nog steeds niet genoeg van.
  Eens komen al deze zaken aan het licht en zullen jullie het hazepad moeten nemen.Via een achter deur de meeste mensen weten van jullie wandaden.
  No cu cara na laria.

 3. De Rechtsstaat

  MDPT 2.0 (The New Generation).

  The ringleader is still on the “GO” (o.i.d.).

 4. In ieder geval grijpt de RvC hier in.

  Dus zo kan het ook, Karel ‘Ich habe es nicht gewusst’ Frielink (Insel Air) en vooral Remigio Booi.

  De laffe demente incontinente hoogbejaarde Booi was een parodie op een commissaris bij Studiefinanciering waar viswijf de Freitas alles roofde wat los en vast zat.

  Over rapport Willems gesproken: waarom wordt Remigio Booi niet vervolgd?

 5. Nu breekt mijn klompen, dat José van den Wall-Arnemann rotzooi was wisten we, kon ook niet anders hij was voorgedragen door Ivar Asjes namens Pueblo Soberano. Deze nieuwe directeur zit niet zolang en er is nu al stront aan de knikker. Ik zie trouwens de naam van Gilbert Martina steeds vaker verschijnen, het lijkt alsof hij net als Betrian honing aan zijn kont heeft en overal zijn zakken vult.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *