AD | Römer: Directeur van FWNK reageert niet

Voorzitter: Als antwoord uitblijft, moeten er conclusies worden getrokken

Römer ‘Administratie FWNK chaos’

Römer ‘Directeur van FWNK reageert niet’

Willemstad – Cesar Prince, directeur van de stichting Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK), heeft nog niet gereageerd op de brief die hij ontving van het bestuur van de stichting vorige week.

Hij kreeg een week de tijd om te reageren. Deze week nog zou er waarschijnlijk een bestuursvergadering plaats hebben gevonden over de verder te nemen stappen.

,,De directeur is verantwoording schuldig aan het bestuur. Als dit uitblijft, moeten er conclusies worden getrokken in het belang van de organisatie”, aldus de voorzitter, advocaat Marius Römer.

Prince zelf zegt geen enkel commentaar te willen leveren. In de brief zouden verschillende beschuldigingen geuit of misstanden gesignaleerd worden aan het adres van Prince. Zo zou hij directeur geworden zijn van een nieuwe stichting die tegelijkertijd concurrent is van FWNK.

Ook ten aanzien van automatiseringsplannen zou Prince te weinig verschillende opties gepresenteerd hebben aan minister Nasser El Hakim (MFK) en in zijn voordeel hebben geadviseerd.

Verder wordt gesteld dat Prince een bedrag van 500.000 gulden nog steeds niet heeft kunnen verantwoorden. Er zou inmiddels sprake zijn van een vertrouwenscrisis tussen het nieuwe bestuur en de directie. In het nieuwe bestuur zitten, behalve Römer, ook Robertico ‘Robbie’ Dos Santos van Robbie’s Lottery, Nelson ‘Joe Black’ Farah, Elthon Ider (secretaris) en Sithree van Heydoorn (penningmeester).

Dit bestuur zou overigens tegen de statuten en de code corporate governance in, de eigen maandelijkse vergoeding hebben verhoogd van 300 naar 1.000 gulden per maand.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *