AD | DMO tegen verhoging ob naar 9%

De verhoging van het ob-tarief van 6 naar 9 procent zal leiden tot een inkomensverlies bij de ondernemers, zo meent DMO | Antilliaans Dagblad

Willemstad – ,,Het door de overheid aangekondigde pakket van maatregelen zal de economie van onze Unesco-binnenstad hard schaden en in een verder verval brengen.”

Ondernemersvereniging DMO (Downtown Management Organization) is tegen het verhogen van het ob-tarief (omzetbelasting) naar 9 procent, het verhogen van de accijnzen op bier en gedestilleerd en de verlenging van de eigen risicoperiode.

De verhoging van het ob-tarief van 6 naar 9 procent zal leiden tot een inkomensverlies bij de ondernemers, zo meent DMO. ,,Het verhogen van de omzetbelasting met 50 procent, zonder een lastenverlichting voor de consument, resulteert in een verminderde koopkracht.”

De prijzen voor basislevensonderhoud gaan omhoog, wat leidt tot lagere uitgaven aan onder andere kleding, schoenen, make-up, luxeproducten en uit eten gaan.

,,Deze categorieën detailhandel zijn juist in de meerderheid aanwezig in onze binnenstad. De opbrengsten in de binnenstad zullen dus significant lager worden, dit terwijl de omzetten al jaren achteruitlopen en onder druk staan”, aldus DMO-directeur Carine Ghazzi.

Zoals het College financieel toezicht (Cft) en de Commissie Begrotingsdoorlichting ook aangeven, ligt de oorzaak van het huidige begrotingstekort grotendeels aan ‘onvoldoende budgetdiscipline’ en ‘geen of weinig vooruitgang wat betreft de implementatie van kostenverlagende maatregelen’, vervolgt DMO.

Echter twee derde van het huidige voorgestelde pakket van maatregelen komt voor rekening van de ondernemer en niet de overheid. ,,We vragen het land dan ook om maatregelen te nemen op het gebied van kostenverlaging van het ambtenarenapparaat in plaats van de oplossing te zoeken bij de ondernemer en de consument.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | DMO tegen verhoging ob naar 9%

  1. ‘Zoals het Cft en de Commissie Begrotingsdoorlichting ook aangeven, ligt de oorzaak van het huidige begrotingstekort grotendeels aan ‘onvoldoende budgetdiscipline’ en ‘geen of weinig vooruitgang wat betreft de implementatie van kostenverlagende maatregelen’.

    Helemaal juist.

    De 7 jaar thuis telenovelas zitten kijkende Tilly Pikerie een megasalaris doorbetalen.

    Bureau Post met het het meest idiote salarishuis van alle overheids entiteiten volstoppen met nietsnutten van PIN vriendjes.

    8 onbenullen van Statenleden (dansleraar, huisarts, hulp personeelszaken) naar een peperdure verkeersbeurs sturen en alle MFK criminelen twee maal per jaar naar het randdebielen parlement Parlatino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *