AD | Dode in gevangenis was huurmoordenaar

wapen-pistool-moord

Dode in gevangenis was huurmoordenaar Luis ‘El Piojo’ Pinto Muniz

Willemstad – De vorige week in de gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) aan een hartaanval overleden man, blijkt de Colombiaanse huurmoordenaar Luis ‘El Piojo’ Pinto Muniz te zijn. Dit staat in de krant Èxtra. Hij zat gevangen vanwege het vermoorden van ten minste 11 Curaçaoënaars in opdracht van een Colombiaans drugskartel. Hij had er al 13 van de 24 jaar gevangenisstraf op zitten.

Overigens is niet bewezen dat El Piojo ook alle 11 moorden gepleegd heeft. De man kwam vooral in opspraak toen hij in dokterstenue in het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) een patiënt kwam neerschieten, maar uiteindelijk een bezoekende vrouw dodelijk trof. Daarop schoot een politieagent, die ook bij de zieke was, op El Piojo, maar raakte hem niet.

Naar verluidt zou de moordenaar zijn slachtoffers hebben begraven op een terrein bij Ronde Klip, in die tijd van een eigenaar die later ook geliquideerd is. Op dit moment is dat terrein eigendom van een loterijbaas.

Uit een onderzoek van de politie op het terrein is vastgesteld dat een van de slachtoffers levend begraven was. Er wordt op dit moment onderzoek gedaan door de Technische Opsporingsdienst (TOD). Het is nog niet duidelijk of de familie de man naar Colombia terug wil halen, of dat de man hier begraven wordt.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *