AD | Dreiging dat Isla platgaat

Raffinaderij Isla PDVSA | Henk Looman

Willemstad – Als het probleem van de levering van stoom vanuit CRU niet wordt opgelost, dan is er een serieuze dreiging dat de Isla-raffinaderij vanaf komende donderdag geheel platgaat.

De leiding van de raffinaderij hoopt vandaag of morgen te weten of het probleem verholpen kan worden, anders zal de raffinaderij in de aanloop naar donderdag de verschillende installaties gefaseerd moeten uitschakelen.

Dat heeft adjunct-directeur Karel van Haren van Refinería Isla tegenover deze krant verklaard. De CRU heeft 6 boilers voor de productie van stoom voor de catcracker. Drie boilers zijn op dit moment niet in gebruik. De verwachting is dat twee boilers binnenkort weer kunnen worden gebruikt. Er is een vierde boiler, maar de raffinaderij heeft geen vergunning om deze na 8 februari in te zetten, deze boiler moet verplicht worden gereviseerd.

Als de catcracker niet gebruikt kan worden, heeft dat gevolgen voor de productie van onder andere benzine. Volgens Van Haren loopt de uitbetaling van de salarissen geen gevaar in het geval de raffinaderij gedwongen wordt om alle installaties stop te zetten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Dreiging dat Isla platgaat

  1. Abraham Mossel

    Mooi, komt goed uit, laat ze hem maar dicht gooien na het plat leggen, dan hoeft Tuinkabouter Cova de vazal en troll van Gerrit de Raaf het niet meer te doen,plat met die stinkende kanker verwekkende roestbak, het enigste en eerste is waar ze zich druk om maken is dat ze de lonen wel kunnen uit betalen aan werknemers die niet werken, ze werken alleen in opdracht van Gerrit de Raaf en MFK/KFO slaaf Cooper, die daar jaren met de Septer heeft ge zwaait ( nu nog ?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *