AD | Druk wordt opgevoerd

Interne onderzoek staat los van het strafrechtelijk onderzoek | Extra

Willemstad – Minister Quincy Girigorie van Justitie heeft de druk opgevoerd: het onderzoek naar het politieoptreden tijdens de manifestatie bij Baoase moet komende vrijdag al zijn afgerond. Dat heeft de Justitieminster aan deze krant verklaard.

Tijdens een persconferentie afgelopen zaterdag over de uit de hand gelopen manifestatie bij het luxeresort, verklaarde de minister dat de politie daar aanwezig was om te voorkomen dat het zou escaleren. Maar op het moment dat de situatie uit de hand liep heeft de politie niet opgetreden. De minister waarschuwde toen al meteen dat alle mensen die gefaald hebben, daarvoor verantwoordelijk zullen worden gesteld.

Girigorie laat nu weten bewust vaart te willen zetten achter het interne onderzoek naar het politieoptreden. ,,Dat kan ik bij het interne onderzoek doen, omdat de politie onder mijn verantwoordelijkheid valt. Ik heb uiteraard geen invloed op het strafrechtelijk onderzoek naar de ongeregeldheden bij het resort”, aldus de bewindsman.

Dit interne onderzoek staat los van het strafrechtelijk onderzoek dat gisteren door het Openbaar Ministerie (OM) en het Korps Politie Curaçao is aangekondigd. Het strafrechtelijk onderzoek vindt plaats naar aanleiding van een aangifte door het resort in de wijk Marie Pampoen met betrekking tot het kapotmaken en verwijderen van de hekken aan de zijde van de Drielstraat, waarna zo’n 150 demonstranten het terrein binnenvielen.

Het OM voert dit onderzoek uit in samenwerking met het KPC, in het kader van het onderzoek naar de handelwijze van zowel de demonstranten als de handhavers. Zo meldt OM-woordvoerder Norman Serphos. De recherche zal namens het KPC bijdragen aan het onderzoek, vertelt politiewoordvoerder Imro Zwerwer desgevraagd. Dat onderzoek zal zich vooral richten op de vernielingen, bevestigt Zwerwer. Op het commentaar dat de aanwezige agenten niet snel genoeg hebben ingegrepen, geeft de woordvoerder geen reactie. Wat de precieze situatie is geweest is bij de man nog niet duidelijk.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

AD | ‘Alle stranden moeten vrij toegankelijk’

AD | ‘Alle stranden moeten vrij toegankelijk’

5 Reacties op “AD | Druk wordt opgevoerd

 1. alles schijnt hier kapot gemaakt te moeten worden.
  De makamba weet van pietermaai weer iet moois te maken.
  ik weet nog jhoe het er 15 jaar geden dar was een nogo gebied.
  maar het volk wil chollers en dieven, want dat zijn YDK
  en YDK zijn heilig..
  straks lopen alle investeerders weg van deze maffia rots.
  en kan het volk verder creperen…
  de dombo”s hebben de macht…
  De MFK en KdnT aanhangers zijn tuig en imbecielen.

 2. Abraham Mossel

  Het mogen toch duidelijk zijn dat achter deze NEP protest demonstratie actie van Koko & de MFK/KFO vazalen en Trollen de oproer kraaiers Koko & Peppie & kokkie zitten, en dit alles in opdracht van Gerrit de Raaf en de afgekeurde loser politie agent ( PIK ), zij pakken elke stro halm beet om de bevolking en hardwerkende mensen hun het leven zuur te maken door elke keer weer met voorbedachte raden proberen het eiland te destabiliseren en te terroriseren , Gerrit de Raaf zal tot dat hij zijn straf moet gaan uit zitten door blijven gaan, wat dan ook een goed Narcist beaamd, en het klotjes volk blijft in deze sprookjes figuur en pathologische beroeps leugenaar geloven. Hoelang moet het nog duren tot dat deze regering eens aantoont dat zij ballen hebben in hun Broek en geen K.T, met dit laffe gedrag van de omgekocht politie win je geen oorlog , op pakken en opsluiten deze gasten tot dat het OM ze voor het hekje in de rechtzaal laten staan en de rechter ze zwaar zullen straffen, dit alles is geen reclame voor het toerisme, maar dat is nu net de bedoeling van de MFK/KFO

 3. Volslagen onzin.
  Pretu boy wil ook aandacht.
  Maar dat is Curacao.
  Dat wat mooi is moet je aanvallen.
  Want dat is van iemand anders en daarom niet van jou.
  Miskende gevoelens.
  Sukkels.
  Stomme sukkels.

 4. ‘Op het commentaar dat de aanwezige agenten niet snel genoeg hebben ingegrepen, geeft de woordvoerder geen reactie.’

  Modus operandi van politiewoordvoerders is toch dat ze met afgezakte broek in hun dienstauto met tragomeisjes bezig zijn?

 5. Het OM zal precies doen wat het gewend is te doen: het politieoptreden, hoe zwak of overtrokken en disproportioneel ook, as a matter of course goedpraten. Hoe de blauwe muur zich afwerend sluit, toont de stilte van Zwerwer (“de man” ) goed aan. En de bijbelzwaaiende minister wist dat van te voren zou gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *