AD | Duo Rojer/Haase in Davis Cup onderuit tegen Frankrijk

Tim Engelen | Algemeen Dagblad

Robin Haase en Jean-Julien Rojer | AFP

Het Nederlandse Davis Cupteam is vanmiddag in het dubbelspel onderuit gegaan tegen regerend kampioen Frankrijk. Robin Haase en Jean-Julien Rojer verloren in vier sets van Pierre-Hugyes Herbert en Nicolas Mahut (7-6 (6), 6-3, 6-7 (3) en 7-6 (2)).

Teamcaptain Paul Haarhuis besloot op het laatste moment om Matwé Middelkoop te vervangen met Haase.

De eerste set werd nog verloren in de tiebreak waarna de Fransen de wedstrijd naar zich toe trokken in de tweede set. Oranje kende echter veerkracht en was enorm sterk in de tiebreak van de derde set. Ook in de vierde set waren Haase en Rojer prima bezig. Op een stand van 3-3 werd het eerste breakpoint gelijk verzilverd. Op een stand van 5-4 kon Rojer echter niet zijn eigen servicebeurt behouden en de set binnenhalen. Daardoor ging ook de vierde set naar een tiebreak, waarin Frankrijk het sterkst was.

Door de verliespartij staat Nederland op achterstand in de eerste ronde van de Davis Cup. Thiemo de Bakker won verrassend de openingspartij van Adrian Mannarino, maar Haase ging onderuit tegen Richard Gasquet. Morgen is de slotdag. Morgen is de slotdag waarin Haase het opneemt tegen Mannarino en als het tot een allesbeslissende laatste partij komt, neemt De Bakker het op tegen Gasquet.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *