AD | Eden Shoppers Paradise verkocht

Eden Shopping Paradise winkelcentrum naar Sebier Attaf | Jeu Olimpio

Willemstad – Eden Shoppers Paradise aan de Caracasbaaiweg is verkocht. Het winkelcentrum werd gekocht door Pa Bou Real Estate, waarvan Sebier Attaf directeur is.

Dat bevestigt Attaf, die ook eigenaar is van Curaçao Savanah Resort bij Piscadera aan de Helmin Magno Wiels Boulevard. Attaf zegt ‘mooie plannen’ te hebben met zijn aankoop. ,,Het gaat om een grote investering en veel werkgelegenheid. Maar meer kan ik er op dit moment niet over zeggen.”

Eden Shoppers Paradise biedt op 4.500 vierkante meter plaats aan 25 tot 30 winkel- en horeca-units, maar was in maart al praktisch uitgestorven met behalve Burger King, alleen nog makelaarskantoor Re/Max BonBini, broodjeszaak Boosty en Indonesisch restaurant Batik Asli. De directeur van het makelaarskantoor, Ricardo Egberts, zegt desgevraagd een brief te hebben ontvangen van de SPF, die eigenaar was van het onroerend goed.

,,Ons is meegedeeld dat het winkelcentrum op 30 november is verkocht. We weten nog niet hoe het verder gaat”, is alles wat hij er donderdag over kwijt wilde.

Attaf heeft het project naar alle waarschijnlijkheid gekocht van Stichting Particulier Fonds (SPF). Directie en beheer van de SPF wordt gevoerd door Triangle-Curaçao Holding bv, waarvan Charles Hilders directeur is.

Hilders legde in maart dit jaar uit dat Eden Shoppers Paradise niet failliet was. Die indruk ontstond omdat veel units in het complex leegstonden en omdat de naamloze vennootschap Triangle-Curaçao, met als handelsnaam Triangle Group, per januari 2018 in liquidatie is getreden. Maar dat laatste had geen gevolgen voor het voortbestaan van het winkelcentrum, liet Hilders weten.

Als projectontwikkelaar gaf hij op 18 december 2012 nog het startsein voor de bouw van het nieuwe winkelcentrum tegenover de afslag van Montaña. Of onder de nieuwe eigenaar Eden Shoppers Paradise wél uitgroeit tot het ‘het stadscentrum van Bándariba’ dat Hilders voor ogen had, zal moeten blijken.

Onder toenmalig bankdirecteur Eric Garcia zou Girobank, die ook de hypotheek verstrekte, hier een ‘groot en modern’ kantoorpand openen, ter vervanging van het filiaal aan de Janwéweg. Daar is het nooit van gekomen. Over de hoogte en aflossing van de lening wilde noch Hilders, noch de bank informatie geven.

Sebier Attaf deed op 7 november ook al een bod van 11.250.000 gulden namens Pa Bou Real Estate tijdens de veiling van Hotel Otrobanda. De openbare verkoop verliep niet helemaal volgens de regels en Girobank heeft besloten dat het hotel op 11 december opnieuw onder de hamer gaat.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | Eden Shoppers Paradise verkocht

 1. Gebakken lucht project dus .
  Maar ja nos mes por .

 2. Abraham Mossel

  Geld geile C Cooper heeft de vergunning af gegeven “zakken vullen” en @ marlon heb je wel eens van geld witwassen gehoord, nu dit is nu zo’n witwas project, net zoals Sambil !! of niet dan Gerrit??.

 3. Jammer voor de bomen die daar stonden. Mooi natuur.
  Men had geen bouwvergeuning mogen krijgen om daar te bouwen.
  Ok, men krijgt alsnog een vergeuning en bouwt men iets helemaal verkeerd. Ik wil graag weten wie die stomme architect was.
  En de eigenaar die die stomme design heeft mogen accepteren.
  Dief van eigen geld.

  We blijven maar doormodderen.

 4. Hm Sebier Attaf de nieuwe rijken? die kopen nu alles wat los en vast zit.

 5. Het publiek is zeker niet alleen lokaal. Bij Batik A rest komen vrij vaak toeristen die Indonesisch willen eten, BK idem dito, verder is het uitgestorven. De bouw is psychologisch gezien verkeerd om, de winkels hadden omgekeerd moeten zijn bezoekers zien liever een aktiviteit dan een watertje met betonnen brug. Geen idee welke arch hiervoor verantwoordelijk is. De tijd zal het- verder – leren.

 6. Geen geweldige locatie en vooral niet door de huur die betaald moet worden. Publiek is alleen lokaal.

 7. Eden Shoppers paradise heeft zichzelf, nog voor de opening, reeds de das om gedaan.
  Iedere geïnteresseerde huurder moest niet alleen een forse huur (50 NAF per viekante meter met een minimum van 100 m2 oftewel 5000 NAF ex OB ex servicekosten) per maand betalen, maar moest ook nog eens 1 jaar huur vooruit betalen. En daardoor haakten de meeste huurders meteen af.
  Ook het feit dat BurgerKing zo ongeveer de rechten op alle verkoop van eten had hielp niet mee om bedrijven geïnteresseerd te maken.
  En als laatste natuurlijk de idioterie dat er geen enkel raam aan de straatzijde te vinden was. Het ziet eruit als een bunker en dat trekt geen kopers aan.

  Maar de hoofdreden dat het nooit was is geworden ?
  Het ligt aan de Caracasbaaiweg en er is geen hond die de file gaat verlaten om daar even te gaan shoppen en om vervolgens weer in de file te gaan staan. In de ochtend uren is iedereen op weg naar het werk, tussen de middag is het snel de kinderen naar huis brengen en in de avonduren is iedereen blij dat ze naar huis kunnen. En voor de rest mijdt iedereen, die er niet overheen hoeft, de Caracasbaaiweg alsof je daar lepra op kunt lopen. Ergo, het project was al ten dode opgeschreven nog voordat het uberhaupt was gebouwd.
  Soms lijkt een koop wel een goede deal, met name als het is gebouwd voor 28 miljoen en je koopt het nu voor een fractie. Maar…………wanneer de patiënt al is overleden ben je letterlijk aan het trekken aan een dood paard. En ik vrees dat dit het geval is met Eden. Er is geen hond die daar nog iets wil gaan huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *