AD | Eerste fase mangrovepark Rif van start

Mangrovepark

Willemstad – De eerste fase voor de ontwikkeling van het mangrovepark bij Rif in Otrobanda gaat van start. De regering heeft twaalf tot dertien miljoen gulden uitgetrokken voor de reiniging van het sterk vervuilde water en de duurzame ontwikkeling van het mangrovebos.

Dat is gisteren besloten tijdens een vergadering van de Raad van Ministers, aldus minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP). Het sterk vervuilde water in de mangrove zal worden schoongemaakt en om verontreiniging in de toekomst te voorkomen, is een verbetering van de infrastructuur nodig.

Het gemaal moet worden gerepareerd en rioolwater zal via nieuwe perspompen en pijpleidingen vanaf de Pater Euwensweg in Klein Hofje bij Piscadera uitkomen. Ook de afvoer van de Hamelbergweg naast het nieuwe ziekenhuis moet op de nieuwe leidingen aansluiten. Daarmee moet in ieder geval een einde komen aan de overlast van stank en muggen.

Eerder dit jaar wees milieu- en recyclingorganisatie Greenforce op het belang van gezonde mangrovebossen, die dienen als kraamplaats voor vissen, krabben en vogels maar ook als bufferzone het water zuiveren en het koraal beschermen tegen schadelijke stoffen.

Na de schoonmaakoperatie kan begonnen worden met de aanleg van het mangrovepark. De bedoeling is dat bezoekers daar kunnen roeien en kanoën en wandelen op boardwalks. Jesus-Leito:

,,De aanbesteding daarvoor is al geweest en we zullen contact opnemen met de aannemer.”

Volgens Jesus-Leito maakt het mangrovepark deel uit van het Masterplan Rif uit 2007 dat in 2008 werd goedgekeurd door het Bestuurscollege. In juli dit jaar gaf de regering groen ligt aan Curaçao Ports Authority (CPA) om een plan op te stellen voor de ontwikkeling van het gebied rond de twee megapieren in Otrobanda, inclusief het stadion en het zwembad. ,,Over dat plan wordt nu advies gevraagd”, zegt Jesus-Leito.

Ook de mangrove ten westen van het Veneto Holiday Beach Hotel aan de Pater Euwensweg zal worden ontwikkeld en bij het park worden getrokken. Reisorganisatie Corendon, de nieuwe eigenaar van het hotel, is volgens de VVRP-minister enthousiast over de plannen voor het gebied en wordt bij de nieuwe ontwikkelingen betrokken.

Corendon wil het bestaande hotel renoveren en uitbreiden van 210 naar 350 kamers en op het aangrenzende erfpachtterrein van 38.000 vierkante meter nog eens 450 hotelkamers neerzetten.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Eerste fase mangrovepark Rif van start

 1. Dat noemen ze selectieve getrapte berichtgeving en liegen in phases.
  Welke Lion Shrimp IQ maatje 1 zei ook al weer je moet je aan de natuur aanpassen.
  Gelezen nu officieel. Afval water dump… Open Riool.
  Schoon maken. Dat kan alleen door alles af te graven.
  Natruugebied opknappen… weg aan leggen. Stelletje leugenaars
  Riolering in orde maken onder andere voor hospitaal Nobo
  13 miljoen Extra Om te beginnen. De bouwput wordt alleen maar groter.
  Want waar denk je dat al die shit vandaan komt.
  Alle pijpen zijn kapot daar.
  Ma kompronde.

 2. Lang leve de mosquitos. Lekker bloed zuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *