AD | Einde verhaal voor Huurman

Camelia-Römer wil niet afwachten. Tijdens de zitting kondigde zij aan dat de regering komende week de nodige stappen zal ondernemen om de benoeming van Huurman en het contract, dat doorloopt tot 29 augustus 2019, definitief te beëindigen | Extra

Willemstad – Jan Huurman heeft gisteren de zaak die hij tegen het Land/de minister van Gezondheid had aangespannen om zijn schorsing aan te vechten, verloren.

Volgens het Gerecht in Ambtenarenzaken ‘heeft de regering in redelijkheid de Inspecteur-Generaal kunnen schorsen nu er een vertrouwensbreuk is ontstaan tussen hem en de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur’ Suzy Camelia-Römer.

Kort gezegd oordeelde de rechter dat het belang van Huurman bij het voortzetten van zijn werkzaamheden niet ‘prevaleert’ boven het algemeen belang dat met zijn schorsing is gediend. Bovendien kan vooralsnog niet worden geoordeeld dat het besluit in strijd met de wet of het recht is genomen, aldus het vonnis. Het besluit van de minister om Huurman in beginsel voor een maand te schorsen, blijft met deze uitspraak in stand.

Echter gaat dit om een voorlopig oordeel dat vooruitloopt op een nog in te dienen bodemzaak. Maar dat wil Camelia-Römer niet afwachten. Tijdens de zitting kondigde zij aan dat de regering komende week de nodige stappen zal ondernemen om de benoeming van Huurman als Inspecteur-Generaal voor de Volksgezondheiden en het contract, dat eigenlijk nog doorliep tot 29 augustus 2019, definitief te beëindigen.

Tot die tijd moet de aan de inspecteur toekomende vergoeding nog wel gewoon worden uitbetaald.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

HOF | Schorsing Inspecteur-generaal Volksgezondheid niet uitgesteld

Willemstad – Op 19 november 2018 heeft de Regering de Inspecteur-generaal bij de Inspectie voor de Volksgezondheid voor een maand geschorst. De Inspecteur-generaal heeft het Gerecht in Ambtenarenzaken verzocht om deze beslissing uit te stellen.

Naar het oordeel van het Gerecht in Ambtenarenzaken heeft de Regering in redelijkheid de Inspecteur-generaal kunnen schorsen nu er een vertrouwensbreuk is ontstaan tussen hem en de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur.

Het belang van de Inspecteur-generaal bij voortzetting van zijn werkzaamheden prevaleert niet boven het algemeen belang dat met zijn schorsing is gediend. Vooralsnog kan niet worden geoordeeld dat de beslissing om de Inspecteur-generaal te schorsen in strijd met het recht is genomen.

Dit is slechts een voorlopig oordeel van het Gerecht dat vooruitloopt op een nog in te dienen bodemzaak.

Bron: Persbericht gemeenschappelijk hof van Justitie

2018 11 30 – Jan Huurman vs Regering CUR201803952 by Black Lion on Scribd

6 Reacties op “AD | Einde verhaal voor Huurman

 1. Fred Schiedam

  Einde van onafhankelijk toezicht op medische stand: Römer zal zo de geschiedenisboeken in gaan.

 2. Jammer dat de macht van de politiek en vereniging van specialisten zegeviert, was er eindelijk iemand die orde op zaken stelt met de falende zich belangrijk vindende zichzelf specialist noemende medici aan de kaak durfde te stellen. Vele zaken tegen het SEHOS en zich specialist noemende medici zullen nu weer stoppen en zal het zeer moeilijk worden weer een nieuwe vakkundige inspecteur generaal te vinden .
  Wie is de dupe ja juist de patiënten , de diverse doden zullen niets meer zeggen maar die door deze falende lieden verminkt zijn de rest van hun leven gehandicapt en worden er elke dag aan herinnert. Dit eiland hangt van macht en vriendjes politiek aan elkaar en kritisch je werk doen trap je op de zeer lange tenen.

 3. Geweldig gedaan hoor Suzy, welk vriendje komt er nu voor in de plaats? Vast een kontelikker die alles weer door de vingers ziet, zodat iedereen weer lekker kan doorgaan met rotzooien.

 4. Juist, Beflapas.

  Modus operandis van Suzy Romer en haar gigolo Alvin Daal: niet welgevallige lieden oneindig schorsen (Gershi Pereria zit al 2 jaar met behoud van riant salaris thuis) of plaatsen bij Bureau Post en Telecom, de peperdure sushi bak van PIN.

 5. Het lijkt alsof Huurman toch als winnaar uit de bus komt, hij kan nu op vakantie en krijgt de komende 9 maanden doorbetaald. De enige verliezer is weer de belastingbetaler. Wellicht kan één van de waardeloze parlementariërs, de ministers vragen, hoeveel mensen thuis zitten en doorbetaald krijgen.

 6. Nou Suzy je kan weer rustig slapen .
  Een probleem minder en nu op zoek naar een bon yu di korsou .
  Het blijft pappen en nat houden op curacao .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *