AD | El Hakim wil verklaring van FWNK

Verzoek dwangsom te verhogen tot 200.000 gulden per uur blijft

MinFin Nasser El Hakim wil verklaring van FWNK

Willemstad – Minister Nasser El Hakim (MFK) van Economische Ontwikkeling wil het bestuur van Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK) spreken over de voorlopige conclusies van het onderzoek naar het beleid van de voormalige directie.

El Hakim heeft het bestuur bijeengeroepen om hen te spreken over de resultaten van het onderzoek. Momenteel is een team experts bezig met een onderzoek binnen de stichting en de resultaten zijn deels al gerapporteerd.

Het Antilliaans Dagblad meldde afgelopen week dat Henri Jourdain van Accountantskantoor HGM Jourdain bv, een quickscan heeft uitgevoerd bij de Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK) en dat dit rapport vorige week in conceptvorm aan het bestuur is aangeboden.

,,Het is binnen de FWNK slecht georganiseerd, om niet te spreken van een puinhoop. Er komen zaken naar boven die het daglicht niet kunnen verdragen. Maar we willen dit hoofdstuk afsluiten en hebben Jourdain ook gevraagd te werken aan het opstellen van procedures, verbeteren van de administratie, de regels en het toezicht”,

zei bestuursvoorzitter Marius Römer toen in reactie op de quickscan. De quickscan zou deze week besproken worden en daarna kunnen de resultaten daarvan naar buiten gebracht worden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *