AD | Erkenning voor oprichter Citro

Citro oprichter Jan Kooijman | Jeu Olimpio

Willemstad – Joop Kooijman, de oprichter van de Citro, is in Oslo, Noorwegen, geëerd met de Award for Lifetime Achievement in the Maritime SAR Sector.

Afgelopen week zijn alle genomineerden voor de IMRF Excellence Award afgereisd naar Oslo. Hier werden donderdag tijdens het Award Diner de winnaars bekendgemaakt. De IMRF (International Maritime Rescue Federation) heeft drie jaar geleden besloten om de mensen die hun leven wagen om dat van andere op zee te redden, te eren. Zowel individuen als organisaties en bedrijven over heel de wereld komen in aanmerking.

Er zijn verschillende categorieën waarvoor iemand in aanmerking kan komen. De Award for Lifetime Achievement in the Maritime SAR Sector ging dit jaar als uitzondering naar twee winnaars: Kooijman van de Citro en Nick Guerchev, de oprichter van Bulsar. De jury stelt dat beide mannen een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de veiligheid op zee.

Kooijman was zeer geëmotioneerd en droeg zijn prijs op aan zijn vrouw Julie Kooijman, die hem gedurende alle jaren trouw heeft bijgestaan.

Op internationaal niveau wordt de Citro nu erkent als een degelijke organisatie die alle operationele aspecten voor zoeken en redden op zee onder controle heeft en op een hoog niveau functioneert.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Erkenning voor oprichter Citro

  1. Juist Joep, en daarom is het zo jammer dat Citro een clubje van notoire zuiplappen dreigt te worden, die bij een calamiteit in kennelijke staat vanuit de snek de zee opmoeten.

  2. Zonder dhr Kooyman, Dirk Braakman en een aantal andere mannen van het eerste uur, was er geen Citro geweest. Vele mensenlevens zijn gered met hulp van de Citro.
    Een terechte waardering voor iemand die zich decennialang geheel vrijwillig en zonder betaling heeft ingezet om de medemens te helpen.

    Hier mogen velen op dit eiland inderdaad een voorbeeld aannemen, met name alle personen die zich schuldig maken aan corruptie, zelfverrijking, fraude, diefstal etc etc.

  3. Prachtige man. Gentleman ook.

    Kan menig YdK een voorbeeld aan nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *