AD | Fa Si Oen: Correctie getuigt van integriteit

Fa Si Oen: ‘Huurman stapt graag over feiten heen’

Willemstad -,,Men zou kunnen aanvoeren dat het wat laat is, maar de correctie en de excuses daarin getuigen van integriteit en volwassenheid van het instituut”, zegt chirurg Patrick Fa Si Oen nadat hij heeft kennisgenomen van de correctie van de Inspectie.

,,Dit stel ik erg op prijs en het schept voor mij weer vertrouwen in het instituut. Ik beschouw de kwestie dan ook als afgehandeld met het instituut Inspectie. Wat men zich wel moet realiseren is dat dit een gerichte aanval was van een kleine belangengroep.”

Hierbij heeft volgens Fa Si Oen niet alleen de Inspectie zich laten gebruiken via een Nederlandse inspecteur ‘die inmiddels wegens ondeugdelijk handelen is ontslagen’, maar ook het Sehos dat heeft ‘meegedaan aan deze ondeugdelijke gang van zaken en zich nog altijd laat aandrijven door deze belangengroep’.
,,De hele ondeugdelijke aanval is gepareerd door de uitspraak van een lokale rechter, het Concilium Chirurgicum van Nederland, wat het hoogste orgaan aangaande de opleiding is in Nederland, en uiteindelijk de registratiecommissies van België en Nederland.”

Over de ingezonden brief aan het Antilliaans Dagblad van afgelopen zaterdag 17 augustus van Jan Huurman, waarin deze aangeeft dat het niet zijn persoon was die de aanwijzing gaf over Fa Si Oens ontbrekende Europese registratie, maar toenmalig inspecteur Gersji Rodrigues Pereira – en dat bovendien Pereira daarbij geen blaam zou treffen – stelt de chirurg het volgende:

,,Hij (Huurman, red.) zal de kranten vergeven, de aanwijzing is destijds inderdaad gegeven door de heer Pereira, maar hij zal tevens begrijpen dat als hij zich zo op de voorgrond drukt, het vuil als eerste over zijn schoenen loopt als het ondeugdelijk spel implodeert. Daarbij stapt hij in zijn ingezonden brief graag over enkele feiten heen.”

Meer over dit onderwerp, zie https://antilliaansdagblad.com/abonnees

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Fa Si Oen: Correctie getuigt van integriteit

 1. Nog zo’n abnormaal persoon. Ik weet niet wat er allemaal aan de hand is, behalve vreemde zaken en uitbarstingen.
  Naar mijn mening is Jan Huurman op een zijspoor gezet omdat bepaalde figuren zich diep in het kruis getast voelden.

 2. Moet de ongekroonde koningin van Curacao, mevr Romer, nu niet ingrijpen?

 3. Mooi weer spelen terwijl registratie steeds werd afgewezen.
  Nu gesjoemelde registratie?

  In 2006 wil Fa Si Oen zich met zijn Belgische papieren laten registreren als algemeen chirurg in Nederland. De RGS (toen nog MSRC) wijst hem er op dat hij daarvoor een officiële verklaring nodig heeft van de bevoegde autoriteiten in België. De aanvraag wordt afgewezen.
  In 2015 probeert Fa Si Oen het opnieuw. Maar ook dit keer vangt de arts bot. Reden is dat hij zich nooit heeft laten inschrijven in het opleidingsregister. Eventuele certificaten of diploma’s die hij behaalt kunnen daarom niet gebruikt worden om een specialistentitel te voeren en aan het werk te gaan.
  Mocht Fa Si Oen toch als chirurg aan de slag willen, dan adviseert de Nederlandse registratiecommissie hem alsnog een opleidingstitel in Belgïe te verkrijgen of om in Nederland gewoon een opleiding te volgen voor chirurg. Ten overvloede meldt de commissie aan Fa Si Oen om dan niet opnieuw te vergeten zich aan te melden bij het opleidingsregister.

 4. Trots op Curaçao

  Oen….. Je registratie was niet in orde. Kleine moeite om dat te corrigeren, toch. Waarom heb je het dan zover laten komen. E-gootje in het Sehos?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *