AD | Financiële sector werkt weer samen

Etienne Ys (Cifa) en Ralph Palm (IFG) ondertekenen het samenwerkingsprotocol. FOTO CIFA/IFG

Willemstad – Curaçao International Financial Services Association (Cifa) en International Financial Group (IFG) hebben een samenwerkingsprotocol tussen de twee belangenverengingen getekend over de wijze van samenwerking bij aangelegenheden van wederzijds belang.

Het accent van de samenwerking ligt op het versterken van de sector van internationale financiële dienstverlening door middel van onder meer het promoten van Curaçao als jurisdictie, het ondersteunen en faciliteren van de leden en het lobbyen bij en adviseren van de overheid.

,,Dit gezien het feit dat beide partijen hetzelfde doel nastreven en de ontwikkelingen in de internationale financiële sector wereldwijd ertoe nopen om de krachten te bundelen en gezamenlijk in het belang van de financiële sector op te treden”, stellen Ciaf en IFG in een gezamenlijke persverklaring.

De organisaties zullen zich onder meer focussen op het succesvol afsluiten van verdragen met belangrijke economische landen, heronderhandeling voor een nieuwe belastingregeling voor het Koninkrijk (BRK) en promotie van Curaçao als ‘een betrouwbaar financieel- en zakencentrum’.

,,Daarnaast zal er eveneens aandacht zijn voor productontwikkeling en compliance van de sector conform internationale regelgeving”, stellen beide belangenverengingen in verband met het samenwerkingsprotocol dat werd getekend door Etienne Ys namens Cifa en Ralph Plam namens IFG.

IFG is in wezen een afsplitsing van de Cifa. In IFG zitten onder meer KPMG, Citco en The United Trust Company.

Cifa telt circa honderd leden, als trustkantoren, accountants- en belastingadvieskantoren, advocatenpraktijken, internationale en lokale banken, notarissen, (mutual) funds en verzekeraars. Volgens de site heeft Cifa naast Ys de volgende bestuursleden: Daisy Carolus, Evert Rakers, Pieter Olthof, Arthur Adams en Eric Paassen. Directeur van Cifa is Luis Santine.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *