AD | Finies: Militaire opbouw tegen Venezuela

James Finies-Nos Kier Boneiru Bek (NKBB)

Kralendijk – James Finies, de activistische voorzitter van Nos Kier Boneiru Bek (NKBB), heeft nogmaals de Caricom opgeroepen zich uit te spreken tegen het ‘gewapende conflict’ dat wordt voorbereid in Venezuela.

In een brief aan secretaris-generaal Irwin La Rocque spreekt hij zelfs van een militaire opbouw op Curaçao voor een ingreep in het buurland.

Volgens Finies is het ‘overduidelijk’ dat het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland achter het escalerende conflict in Venezuela zitten, met steun van de Verenigde Staten. Maar de bevolking van Aruba, Bonaire en Curaçao staan daar niet achter, weet hij.

Verder gaat hij in zijn brief, die grotendeels een herhaling is van een brief twee weken geleden, in op de ‘hypocriete houding’ van Nederland. Sinds 2010 wordt de autonomie van de eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen stelselmatig uitgekleed. Bonaire en Sint Eustatius zijn al overgenomen. Maar ook de zelfstandige landen zijn volgens de NKBB niet langer autonoom, maar weer kolonies van Nederland. Aldus Finies.

Staatssecretaris Raymond Knops, ‘een ex-militair en ex-luitenant in de Irakoorlog’, bepaalt nu de begroting van Curaçao. Nederland heeft de Curaçaose premier Eugene Rhuggenaath gedwongen zich aan Den Haag te onderwerpen, ook in de kwestie Venezuela. De FOL-basis, de haven en de luchthaven van Curaçao zijn ‘omgebouwd tot strategische oorlogsbases’. Commandant Peter Jan de Vin voert samen met Knops de militaire operatie, zo schrijft Finies.

De NKBB roept de Caricom en Latijns-Amerikaanse landen op om in ieder geval Bonaire en Sint Eustatius te steunen in het opnieuw opnemen van de eilanden op de VN-lijst van gebieden zonder zelfbestuur.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Finies: Militaire opbouw tegen Venezuela

 1. @Fred, Onze journalisten zijn gewoon notulisten. Je schrijft op wat men zegt. Vooral geen vragen stellen.

  Geen vragen aan de heer Finnies waarom er bv miljoenen Venezolanen hun (voormalige rijk) land zijn ontvlucht! En geen vragen hoe Venezuela zelf al bezig is met een militaire opbouw (tegen wie?) en de Russiche vliegtuigen die er gestationeerd zijn

 2. Fred Schiedam

  En weer laten de journalisten zich kritiekloos gebruiken als doorgeefluik!

 3. @Brian S.
  De pest is dat dorpsclowns wel weer de aandacht krijgen die ze willen en ongeletterden erin geloven.

 4. James Finnies.. Grote loser! dorpsclown van Bonaire

 5. Jan Haarlem

  Weer een figuur “die het weet”, en volstrekt voorbijgaat aan de ellende waarin de Venezolanen moeten leven, en uiteindelijk proberen te vluchten. Oppressie, moorden in gevangenissen gepropt zonder reden etc etc.
  Wat voor verstand hebben deze mensen mag je je gevoeglijk afvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *