AD | Fiscale hervorming Aruba toegejuicht

Voormalig belastingdirecteur en thans Deloitte partner Julian Lopez Ramirez

Oranjestad – Het Arubaanse belastingsysteem is veel te complex en sterk verouderd en dus toe aan vernieuwing en vereenvoudiging, zo stellen de belastingexperts van Deloitte Dutch Caribbean in een opiniebijdrage vandaag in het Antilliaans Dagblad.

Het initiatief van de regering Wever-Croes voor hervorming van de fiscale wetgeving is ‘in zijn algemeenheid absoluut toe te juichen’. ,,Wat ons betreft een goed begin voor het ingaan van het volgende decennium”, aldus Deloitte.

Belastingadviseurs Edona Babuni en Julian Lopez Ramirez merken wel op dat de aangekondigde hervormingen in de eerste fase in principe al per 1 januari 2019 dienen in te gaan. ,,De wetgeving hiertoe dient echter nog aan het parlement te worden aangeboden. De vraag is in hoeverre het Arubaanse parlement op deze wijze voldoende tijd wordt geboden om zich een volledig beeld te kunnen vormen over de consequenties van de in te dienen wetgeving.”

Verder is het volgens Deloitte de vraag of de Belastingdienst en de fiscale praktijk ‘wel voldoende tijd hebben om de voorstellen te implementeren en toe te passen’. Het opiniestuk: ,,Het lijkt nu allemaal nogal overhaast te gebeuren en haastige spoed is zelden goed.”

Het stuk is op de opiniepagina van deze website te vinden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *