AD | FKP knapt 165 huizen Rifgebied op

Afgelopen dinsdag werd de officiële aftrap van het project gegeven. Aanwezig waren onder andere de ministers Suzy Camelia-Römer, Zita Jesus-Leito en Hensley Koeiman | Jeu Olimpio

Willemstad – Fundashon Kas Popular (FKP) gaat 165 woningen in het Rifgebied een grondige opknapbeurt geven. Het gaat om 95 woningen van stichting FKP en 70 overheidswoningen die in het beheer zijn van FKP, aldus directeur Arthur Con van FKP tegenover deze krant.

De werkzaamheden zijn al in volle gang en betreffen onder andere reparaties aan daken, ramen, deuren, badkamers, kranen en toiletpotten, maar ook schilderbeurten. Hiervoor zijn in totaal vijftien verschillende aannemers ingezet. De reparatiewerkzaamheden worden voor een deel bekostigd uit de huuropbrengsten van de FKP-woningen.

,,In totaal is dat 2 miljoen gulden.” Het opknappen van de overheidswoningen zal uit de 5 miljoen gulden worden bekostigd die FKP jaarlijks ontvangt aan onderhoudsgelden van de overheid. ,,Deze 5 miljoen is nog niet binnen voor 2019, dus FKP zal een voorschot moeten geven. Dit kunnen we echter niet te lang blijven doen, maar ik verwacht wel dat we het bedrag binnen enkele weken zullen ontvangen”, zei Con.

,,Het project hebben we grotendeels te danken aan de bewoners van de wijk. Zij hebben zelf aangekaart dat er aandacht moet worden besteed aan het Rifgebied en wilden weten wat er gedaan kon worden om de wijk ‘leefbaarder’ en ‘veiliger’ te maken.”

Afgelopen woensdag werd de officiële aftrap gegeven van het project. Aanwezig waren onder andere minister Suzy Camelia- Römer van Gezondheid, Milieu en Natuur, minister Zita Jesus- Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en minister Hensley Koeiman van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn. Volgens Con verliep de aftrap schitterend.

,,Iedereen was enthousiast en positief.”

Het project startte in oktober vorig jaar met het informeren van de wijk over de werkzaamheden en zal naar verwachting in 2021 worden afgerond.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *