AD | Garcia nog 60 dagen vast

Girobank directeur Eric Garcia wordt 60 dagen langer vastgehouden | Antilliaans Dagblad

Girobankdirecteur Garcia wordt 60 dagen langer vastgehouden | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Eric Garcia (76) zit nog 60 dagen vast, nadat zijn hechtenis al twee keer eerder verlengd werd.

Het Openbaar Ministerie (OM) laat desgevraagd weten dat de verlenging wat betreft het OM nodig is in het belang van het onderzoek naar verduistering van vele miljoenen dollars en het vervalsen van documenten bij het faillissement van Banco Maracaibo in 1994.

Hoewel er ook door de Girobank aangifte is gedaan tegen Garcia die daar directeur is geweest, en beschuldigingen geuit zijn van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels door diens broer Aubert Wiels, wordt door het OM met klem aangegeven dat het ‘sec en alleen om het faillissement van Banco Maracaibo’ gaat.

De belangrijkste reden voor de verlenging is het onderzoeksbelang. ,,De rechter-commissaris houdt ook rekening met vluchtgevaar, collusiegevaar en andere redenen”, zo wordt er door de OM-woordvoerder aan toegevoegd. Collusiegevaar betekent in het strafrecht ‘een heimelijke verstandhouding om het opsporen van strafbare feiten te belemmeren’. Lees verder op Antilliaans Dagblad

Overigens is de advocaat van Garcia, Gerold van Gils, gevraagd om een reactie maar hij wilde over de zaak niets loslaten. Ook de curator in de faillissementszaak van Banco Maracaibo, Valerie Maria, kon niet meer informatie verschaffen. De advocaat die namens Girobank aangifte deed, Arnold Huizing, stelt nog niet vernomen te hebben of het OM ook werk gaat maken van de Giro-aangifte. Hij geeft echter wel aan dat het best mogelijk zou kunnen zijn dat de verlenging van de detentie verband houdt met de aangifte van de Girobank.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Garcia nog 60 dagen vast

  1. Ik kan je zeggen. De Heeren is niet meer zoals het was nu Eric er niet meer dagelijks is.

  2. Cafe de Heeren heeft woedend gereageerd op deze verlenging, nog 2 maanden alleen omzet van Chos Romero van de Centrale Bank.

    Wanneer worden Garcia’s partners in crime Stephen Capella en Anthony de Lima ook opgesloten?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *