AD | Geen Moses in commissie HNO

Marilyn Moses

Willemstad – De Staten zijn gisteren onder protest van Charles Cooper (MFK) en Marilyn Moses (MP) akkoord gegaan met de instelling van de ‘Tijdelijke commissie voorbereidend onderzoek HNO’.

De commissie gaat een parlementaire enquête voorbereiden waarmee duidelijkheid gekregen moet worden over het proces met betrekking tot de bouw van het nieuwe ziekenhuis, Hospital Nobo Otrobanda (HNO).

De commissie krijgt twee maanden de tijd en zal bestaan uit Gilbert Doran (MFK), Curtley Obispo (PAR), Gisette Seferina (PAR) en Eugene Cleopa (MAN). Ook Moses stond op het lijstje om van de commissie, maar gisteren zei ze in de Statenvergadering dat ze niet meedoet als niet alle partijen in de commissie vertegenwoordigd zijn. Ze lanceerde daar een voorstel voor, dat na stemming werd afgewezen.

Statenvoorzitter William Millerson (PAR) legde Moses uit dat het niet gaat om de commissie die de enquête gaat uitvoeren, maar om de commissie die hier het voorbereidende werk voor doet. Het is volgens hem niet nodig dat daarin alle partijen vertegenwoordigd zijn. Cooper had een voorstel om twee personen uit de commissie te halen die indertijd een motie ondertekenden om het HNO niet te bouwen op het Amstelterrein maar in Otrobanda.

,,Als je er bewust voor kiest geen indertijd betrokken ministers in de commissie op te nemen, lijkt het me logisch ook geen betrokken Statenleden uit die tijd erin te laten deelnemen. Die verhuizing heeft heel veel geld gekost”, aldus Cooper.

Millerson: ,,Een motie is een wens van de Staten. Het is de regering die ervoor kiest een motie uit te voeren of niet.” Mozes die het opneemt voor Cooper: ,,Het klopt niet wat u zegt. Een motie is wel degelijk een mening van de Staten(leden).”

Millerson: ,,Dat klopt inderdaad, maar de regering is uiteindelijk verantwoordelijk voor de keuze de motie uit te voeren of niet.”

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | Geen Moses in commissie HNO

 1. Fox, niet zo moeilijk he, dj doran is idd ‘n gekozen volks vertegenwoordiger, veel kiezers voor hem, vanwege carnaval, trouwens zingen kan hij niet meer. Heel listig door g schtt mfk binnengehaald.

 2. Begrijpend lezen is kennelijk heel moeilijk. Deze commissie gaat zich slechts bezig houden met de voorbereiding van een parlementaire enquête. Daarnaast zijn deze voorbereidende commissieleden (of je het nu leuk vindt of niet) gekozen volksvertegenwoordigers die maandelijks een flink salaris opstrijken en voor dat salaris moeten zij ook dit soort werkzaamheden uitvoeren. Dus gaat niks hopi plaka meer kosten. Comes with the job.

 3. In het land der onnozelen zijn ministers als Gijsbertha, Konket en Suzy etc koning. Iedereen zand in de ogen strooien terwijl je de boel leeg grist en roept: mi mes por (horta pueblo)!!

  Daarom hebben ze graag parlementariers die amper uit hun woorden komen in hun eigen taal, laat staan in een taal waar je verder in kunt studeren.

 4. Kan iemand me uitleggen wat een derderangs dj, Doran dus, te zoeken heeft in deze commissie? Deze bijna alfabeet kan nauwelijks zijn eigen naam schrijven, laat staan debet van credit onderscheiden.

  Zet er dan ook maar dansleraar Walroud bij, gaan we in ieder geval feestend ten onder.

  Naar verluid was Menki Rojer ook naar vorengeschoven, maar zijn deelname kon hij niet combineren met zijn casinobezoek.

 5. Dat is de reden waarom niemand regels maakt om te verkomen dat een Disc Jockey met een karnavals denkmentaliteit deel gaat nemen aan een parlementaire enquête.

  Een onwetend parlementarier is een lamme parlementarier. En ministers als Suzy varen wel bij lamme ( ! ) parlementariers.

 6. @hoedanook, het is net of je mijn gedachten heb gelezen.
  Ik weet zeker dat dit niets zal opleveren.
  D.j’s en tumba zanger Gibi Doran die niet eens een mavo diploma op zak heeft is er al eentje die voor spek en boontjie erbij zal zitten.
  Gelukkig dat een gekke als Menki Rooier ook niet van de partij is.
  Maar ja, dit is water naar de zee dragen en hopi plaka aan salarisen zal gaan kosten.

 7. Een commissie die een parlementaire enquête voorbereid. Dus, de feiten moet aandragen. Suzy drong hierop aan omdat zij weet dat het handig is als er een commissie is, met leden die geen van allen ooit enige vorm van ‘onderzoek’ hebben verricht. Een proces dat helder moet maken hoe gelden zijn uitgegeven en wie daar uiteindelijk van geprofiteerd hebben, zonder een financieel specialist onder zijn geleden. De uitkomst is dus voorspelbaar en wederom een voorbeeld van verkwisting door deze overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *