AD | Geen nieuwe nummerplaat per 1 januari

Geen nieuwe nummerplaat per 1 januari

Willemstad – Er zal per 1 januari 2019 geen nieuwe nummerplaat voor auto’s worden uitgegeven. Dat laat minister van Financiën Kenneth Gijsbertha (MAN) in een brief aan Statenlid Curtley Obispo (PAR) weten.

,,Het is de Ontvanger niet gelukt om het proces van nieuwe nummerplaten tijdig af te ronden. Begin 2019 zal de Ontvanger een openbare aanbesteding houden zodat de nummerplaten later in het jaar vervangen kunnen worden”, aldus Gijsbertha.

In januari 2019 kan wel begonnen worden met een vernieuwd ‘Motorrijtuigen, Belastingen en Keuringen’ (MBK)-systeem. Gijsbertha:

,,Dan zal tegelijkertijd een opschoning plaatsvinden van het bestand, zodat duidelijker wordt hoeveel motorrijtuigen geregistreerd zijn onder welke naam en wie er nog geen belasting betaald heeft.”

De minister geeft aan dat op dit moment over de jaren 2014, 2015 en 2016 een openstaande bedrag staat van bijna 12,5 miljoen gulden. Ondertussen zijn er naheffingsaanslagen verstuurd over genoemde jaren met in december ook de naheffingsaanslagen over 2017.

Volgens de gegevens van de Ontvanger staan er 130.000 motorrijtuigen met een nummerplaat geregistreerd in het keuringssysteem, waarvan 97.458 tot en met december 2017 belasting hebben betaald. Een kwart heeft de belasting dus niet betaald.

Bron: Antilliaans Dagblad

8 Reacties op “AD | Geen nieuwe nummerplaat per 1 januari

 1. @Djaka, Goed idee! Alle statenleden zullen op reis gaan om dat uit te zoeken!

 2. Misschien moet er weer een delegatie naar het buitenland om te kijken hoe hun het doen .

 3. Er is toch geen geld? Nou :
  Begin eerst met afschaffing van die belachelijke wegenbelastingsticker. Gewoon b.v. 20 cent extra op de benzineprijs en iedereen betaalt automatisch! Gebruik belasten en niet het bezit. Zo eerlijk (op Curacao yeah!) als het maar kan. Niet verzekerd en gepakt = auto naar de shredder.

 4. @laStiwz

  Ja nou zou zeggen die kentekenplaten moeten nog op een naam staan,
  dus degene die zo nalatig zijn om de platen toendertijd af te melden gewoon laten betalen.
  Leren ze het gelijk af en gelijk een waarschuwing voor iedereen .

 5. Neem van mij aan, dat van dit kwart van de geregistreerde nummerplaten zeker de helft niet meer op de weg rijdt.

  Deze auto’s zijn reeds jaren geleden gesloopt en niemand heeft de moeite genomen om deze af te melden.

 6. En hebben deze die geen belasting betalen wel de verzekering betaald of rijden er ook een kwart auto’s rond zonder verzekering? Niet betalen is gewoon auto in beslag nemen, wordt het meteen een stuk rustiger op de weg.

 7. Vraag het Brian Mariano, Fred.

 8. Fred Schiedam

  “Een kwart heeft de belasting dus niet betaald.” Welke sanctie staat daar op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *