AD | Geen overname van Insel Air

De InselAir commissie bestaande uit MEO Minister Steven Martina, CFO Andre Delger en voorzitter Etienne Ys gaan nu naar eventuela andere partners zoeken | Jeu Olimpio

Willemstad – Negen maande na een Letter of Intent voor een strategisch partnership tussen Synergy/Avianca en Insel Air, hebben partijen gekozen dat hun wegen scheiden.

Dat heeft minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling gisteren in een persconferentie formeel bevestigd. Zoals deze krant gisteren al meldde was het onwaarschijnlijk dat de overname door zou gaan.

Etienne Ys, voorzitter van de commissie die namens het land de onderhandelingen met Synergy voerde, verklaarde bij de persconferentie dat het een uitdaging was de overname juridisch rond te krijgen. ,,Als het vooraf bekend was dat alle deuren gesloten waren, dan was er niet onderhandeld”, aldus Ys.

Synergy is akkoord gegaan om conform de lokale wetten géén meerderheidsaandeel te hebben. De meerderheid van de aandelen moet in handen zijn van ingezetenen met een Nederlandse nationaliteit. Het centrum van de activiteiten en de controle zou bij een overname op Curaçao moeten liggen.

Ys legde ook uit dat Curaçao gebonden is aan internationale verdragen. Curaçao heeft met andere landen verdragen afgesloten over het vliegverkeer van nationale luchtvaartmaatschappijen tussen die landen. Deze landen kunnen moeilijk doen als blijkt dat ze niet langer met een nationale vliegmaatschappij maar met een buitenlandse vliegmaatschappij te maken hebben.

Nu de partnership van de baan is, kan het eiland op zoek gaan naar andere partners die in het verleden al interesse hebben getoond.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Geen overname van Insel Air

  1. ericlapas is een lichtgekleurde, deze toevallig niet zo donkere mensen zijn de ergste soort vwb discriminatie. Op dit forum zit nog zo een fijn exemplaar.

  2. Waarom zou een serieuze investeerder deelnemen in een bedrijf dat in principe failliet is en niets behalve een paar stokoude vliegtuigen te bieden heeft. Als de wijze heren beweren dat niet van te voren hebben kunnen voorzien dan moet ernstig getwijfeld worden aan hun wijsheid en competentie.

  3. @ericlpas “die negers op Curacao…”, ben je niet helemaal goed wijs om zo’n ontzettende racistische opmerking te maken!!! Als je hier woont, maak snel dat je wegkomt, als je ver weg zit, blijf maar beter weg.

  4. Insel air heeft zelf niets te bieden. Overal schulden, paar oude vliegtuigjes en een gigamanagement dat heel veel geld verdient en dan zal de curator het ook niet voor een appel en een ei doen.

  5. Volgens Ys, ” Als het vooraf bekend was dat alle deuren gesloten waren, dan was er niet onderhandeld”, aldus Ys.” Ik begrijp dat Ys zijn uren moet declareren maar hij moet geen lul verhaal verkopen. Synergy is akkoord gegaan om géén meerderheidsaandeel te hebben. Volgens mij zit Ys te liegen dat hij barst. Welke partner gaat die negers op Curacao met geld vertrouwen? Heb begrepen dat het salaris van Andre Delger het breekpunt was, Synergy vond dat hij best met de helft kon doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *