AD | Geen toestemming voor manifestatie

Afvaldump door stakers 20171207 | Jeu Olimpio

Willemstad – De actievoerders hadden, in tegenstelling tot de vreedzame manifestatie op het Wilhelminaplein woensdag, gisteren geen toestemming voor de manifestatie bij het PWFC-gebouw. Dat heeft minister Quincy Girigorie (PAR) van Justitie gisteren tijdens een persbijeenkomst van de ministerraad verklaard.

Ook over de manifestatie van woensdag had de bewindsman een en ander op te merken. Hoewel de actievoerende vakbonden toestemming hadden voor een manifestatie op het Wilhelminaplein in Punda, was er geen toestemming verleend voor een manifestatie op de openbare weg en dus ook niet bij de ingang van Fort Amsterdam.

,,Ze hadden dus niet het recht de toegang tot Fòrti te blokkeren”, aldus Girigorie. ,,Wat steeds wordt gezegd, namelijk dat iedereen het recht heeft te manifesteren, klopt niet. Je mag manifesteren, zolang dit niet de openbare orde verhindert. Nu werd er een openbare weg geblokkeerd door actievoerders. Dat is in geen enkel geval oké.”

Het actievoeren liep gisteren op verschillende momenten uit de hand; her en der werden brandjes gesticht en maakten protesteerders zich schuldig aan vernieling en vervuiling. Op sommige plaatsen wilden de actievoerders niet luisteren naar de politie en werden ze aangehouden. Voor deze manifestatie was in geen enkel geval toestemming verleend, zo benadrukt de Justitieminister. ,,Dat betreur ik.

We geven altijd de ruimte om actie te voeren, maar dat moet wel binnen de kaders van de wet.” Om die reden – zo stelt Girigorie – zijn de autoriteiten gisteren ingeschakeld. ,,Om de openbare orde te handhaven.”

Eerder waarschuwde Girigorie al voor alcoholgebruik onder de actievoerders. ,,Jammer genoeg was er ook vandaag (gisteren, red.) weer drank aanwezig. Dat is betreurenswaardig.”

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Geen toestemming voor manifestatie

  1. Fred Schiedam

    Als UTS-personeel zich zo misdraagt met andermans spullen, vertouwt u ze dan nog als bij u thuis reparaties komen verrichten of zaken komen installeren? Dit is de beste reclame voor Flow en andere concurrenten.

  2. Abraham Mossel

    wat een lui volk is de YDK toch, als de eerste bestuurders van de 6 auto’s ff twee minuten hun haden uit de mouwen hadden gestoken, was het probleem stil staan in een minuut op gelost geweest en hadden zij Cova en co, de om- gekochte vazalen en trollen van Gerrit de (roofvogel) Raaf baas tot nu toe van MFK/KnDT PS het na zien gegeven,

  3. Vuil op straat gooien is zo typisch voor de algemene PS MFK KdnT en KFO medestanders. Je ziet ze ook rond rijden en gooien de plastic bakken waar ooit batata en sate in zat op straat of de KFC rommel

  4. Minister Girigorie, fijn dat je ruimte schept om actie te voeren. Punt is dat als de lijn gepasseerd is, dan moet je ingrijpen. En juist dat laatste doe je niet waardoor onschuldige burgers er last van krijgen.
    Wees duidelijk, maar onderneem actie indien niet aan voorwaarden wordt voldaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *