AD | Geen uitleg bij sub judice

* MFK wil weer spoedvergadering CBCS;
* Statenvoorzitter: Goedkope politiek Schotte

gerrit-schotte-amerigo thode | MFK

Statenvoorzitter Franco: “Schotte wil deze Statenvergadering als middel gebruiken om mensen wijs te maken dat hij onschuldig is en dat zijn waarschuwingen over Tromp gegrond zijn gebleken”

Willemstad – Er wordt geen openbare Statenvergadering opgeroepen om over de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) en de Girobank te debatteren.

Dat heeft Statenvoorzitter Mike Franco (PAIS) tegenover deze krant bekendgemaakt. ,,Zolang een zaak sub judice (onder de rechter, red.) is, kan een minister hier geen informatie over verschaffen in de Staten.”

Oppositiepartij MFK van oud-premier Gerrit Schotte heeft gisteren een verzoek ingediend bij Franco voor een openbare Statenvergadering om de laatste ontwikkelingen te bespreken rond de Centrale Bank en alle andere instanties waarop door de CBCS toezicht wordt gehouden. Met dit verzoek is Schotte bezig met goedkope politiek, zo vindt Franco.

,,Het is normaal dat alles wat onder de rechter is niet door de minister besproken kan worden in de Staten. Als hij (Schotte, red.) daadwerkelijk geïnteresseerd was in de informatie met betrekking tot de zaak dan had hij een verzoek ingediend voor een Seniorenconvent. In die setting kan wél gevoelige informatie worden besproken”, aldus de Statenvoorzitter. Lees verder op: Antilliaans Dagblad

Volgens hem heeft Schotte een openbare Statenvergadering aangevraagd om dan de zaak van Tromp met die van hem te vergelijken. Schotte is in maart in de zaak Babel door het gerecht veroordeeld voor ambtelijke corruptie en heeft hiervoor een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd gekregen. Ook mag hij zich gedurende vijf jaar niet verkiesbaar stellen.

Tijdens de behandeling van de zaak Babel bracht de verdediging van Schotte onder andere naar voren dat er verschillende instanties op Curaçao hebben samengezworen om Schotte – ‘een jonge veelbelovende politicus’ – af te zetten.

Hierbij werden oud-gouverneur Frits Goedgedrag en oud-procureur-generaal Dick Piar, maar ook CBCS-directeur Emsley Tromp genoemd. Schotte wil deze Statenvergadering als middel gebruiken om mensen wijs te maken dat hij onschuldig is en dat zijn waarschuwingen over Tromp gegrond zijn gebleken, aldus Franco.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 Reacties op “AD | Geen uitleg bij sub judice

 1. Eerst mag hij zijn jaren uitzitten in Bon Futuro!

 2. Schotte bo tin hende fada.Oprotten naar Colombia of naar Miami waar jij en jou schoonfamilie ons geld naartoe hebben gebracht.Zulke goede YDK zijn jullie!

 3. Volgens mij heb je het mis. Nummer 3 op de lijst is toch een politieman? Als al die verhalen over fraude kloppen dan was hij toch opgestapt?

 4. Abraham Mossel

  Het moge toch wel duidelijk zijn dat deze schooier van ene Gerrit de Raaf, die zijn eigen volk tot op het bot heeft uitgekleed binnen twee jaar gezamelijk met zijn maffia vrienden en zijn beruchte familie club de MFK/REFORMA/KFO, een PUR SANG NARSICT is. EN een bepaald gedeelte van dat zelfde belaarzerde volk steund deze stumper straks ook nog eens bij de verkiezingen zodat hij straks in de gevangenis nog kan genieten van een dik betaalde baan als lid van de staten, teminste dat denk hij, maar dat gaat mooi niet door!. Zitten zal je kren.

 5. Waar Schotte mee bezig is heeft niets met politiek te maken. Schotte probeerd op elke manier mensen tegen elkaar op te zetten enalles en iedereen die tegen hem is uit te schakelen, als is dat met geweld. schotte probeerd alles om zichzelf en zijn familie te verrijken, en het Eiland Curacao daarmee heel veel schade aan te brengen. ik snap niet waarom deze Schotte nog steeds niet vast zit, als jewerkelijk weet wat deze figuur allemaal geflikt heeft geef je hem 2000 jaar eenzame opsluiting.

 6. Mooie foto.

  Schotte mega strafblad (en zoon van school getrapt wegens drugshandel, byside veroordeeld wegens corruptie), Thode mini strafblad (en zoon veroordeeld voor grote drugshandel, broer veroordeeld voor illegale import).

  Ontbreekt nog Constantia (veroordeeld voor overval op benzinepompstation, winkeldiefstallen en meineed en verdacht van diplomafraude, BZV fraude en mondkapjesfraude).

  Dat we deze porkeria nog aan het woord laten zegt genoeg over de waardeloze samenleving die we zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *