AD | Geld voor raffinaderij Aruba verdwenen

Aruba RDA Citgo raffinaderij | Antilliaans Dagblad

Oranjestad – ,,Een bedrag van 180 miljoen dollar, geld dat bestemd was voor de renovatie van de raffinaderij, is verdwenen.” Dat zei minister-president Evelyn Wever-Croes gisteren tijdens een persconferentie.

De premier vertelde dat de nieuwe top van Citgo geen vertrouwen heeft in Aruba en daarom geen gebruik wil maken van de vrijstelling van de Amerikaanse autoriteiten om geld over te maken naar het eiland. De bewindsvrouw heeft daar alle begrip voor, want ‘als er 180 miljoen kan verdwijnen, kan er met 15 miljoen ook van alles gebeuren’.

Volgens Wever-Croes beschuldigen de nieuwe topmensen van Citgo de Arubaanse autoriteiten van betrokkenheid bij de verdwijning van het geld. Zelf zegt ze geen aanwijzingen te hebben van betrokkenheid van de vorige regering bij de kwestie, maar die wel te willen onderzoeken. ,,Bij alle problemen die we al hebben, komt dit er ook nog bovenop.”

Vanwege het stilleggen van de werkzaamheden aan de raffinaderij, is Citgo bezig afscheid te nemen van de vaste medewerkers, met een gepaste ontslagvergoeding. De aannemers hebben al eerder te horen gekregen dat hun diensten niet meer nodig zijn.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Geld voor raffinaderij Aruba verdwenen

  1. Valero was gestopt en moest die raffinaderij saneren maar avp en mep wouden een doorstart en vond een nieuwe investeerder,citgo en aruba neemt de raffinaderij over en valero betaald een schijntje in een fonds en is klaar.Citgo zou dan de de rotzooi huren van aruba en investeren om die doorstart te maken .Citgo heeft vervolgens een beetje geprutst daar en nu is er vanalles mis met geldstromen en die roestklont gaat nooit meer werken en is citgo ook pleitte zometeen en wie mag betalen om die troep op te ruimen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *