AD | Gewelddadig weekend met doden

KPC politie polis | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Bij een minimarkt in Weto heeft gisteren een schietpartij plaatsgevonden waarbij twee doden gevallen zijn. Het gaat om Ulrich Christopher Cresencia de Pablo (29) en Shurijon Jovino Christopher Noor (33).

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat waarschijnlijk enkele mannen kort na 13.00 uur schoten losten op een andere man. Deze vluchtte weg naar de overkant van de straat maar kwam door een schot in zijn hoofd ten val.

Een andere man die op die plek aanwezig was, werd ook geraakt. Beiden zijn met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Om 15.30 uur werd de politie geïnformeerd dat beide slachtoffers overleden waren.

Na het incident vluchtten de schutters in de auto waarmee zij gekomen waren. Een politieagent in burger, die het aanschouwde, trok daarop zijn pistool en schoot op de vluchtauto. Enige tijd later overvielen de schutters een vrouw in een straat bij Cocori in de buurt en gingen er met haar auto vandoor. Daarna bracht een andere auto een door schoten gewonde man bij de polikliniek.

Deze man is aangehouden als verdachte. Om 14.45 uur kreeg de politie een melding dat bij Fortuna Abou een auto was aangetroffen met verschillende kogelgaten. Onderzocht wordt of deze auto bij de schietpartij in Weto betrokken is geweest.

Een andere zaak gaat over poging tot moord en mishandeling waarvoor gisteren rond 16.00 uur de op Curaçao geboren man G.C.I. (40) is aangehouden. De avond ervoor had hij geprobeerd met zijn busje een man te overrijden waar hij eerder een discussie mee had. Dit gebeurde in de Kaya Sobrekama. Nadat hij over de voeten van het slachtoffer gereden was, kwam hij in een rooi terecht. Daarna vluchtte hij weg, nog voordat de politie ter plaatse was. De politie kon hem gisteren dus alsnog in de kraag grijpen.

Zaterdag rond 14.30 uur hebben twee mannen en een vrouw een overval gepleegd op een winkel in Zuikertuin Mall aan de Suikertuintjeweg en verschillende artikelen meegenomen. Terwijl de overvallers naar buiten gingen hebben ze van een klant ook nog de ketting afgerukt. Ter plaatse heeft de politie de vrouw S.Y.D. en de mannen E.D.V. en G.M.J. van respectievelijk 18, 21 en 20 jaar aangehouden. Het drietal is op Curaçao geboren.

Bron: Antilliaans Dagblad

13 Reacties op “AD | Gewelddadig weekend met doden

 1. Wat onkramen van onzin al niet teweeg brengt?

 2. De reactie van Maffia geeft, onbedoeld, precies het probleem van Curacao weer.

  Men heeft lange tenen, geen opleiding, geen normen en waarden.

 3. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

 4. Ben blij dat ik in een resortje woon, een stukje beschaving omringd met hoge muren.

 5. ericlapas

  Wat zijn we fucking hypocriet in dit land, hoorde Jachmin Pinedo op de radio vandaag, zij is blij dat haar razende reporter Jason Lau a kien geen foto van de toerist die overvallen is, heeft gepubliceerd.

  Wat een hypocriete heks is dat, blijkbaar heeft ze niets tegen het publiceren van foto’s van minderjarige kinderen die slachtoffer van misbruikt zijn. Wat een walgelijk mens, je zou voor zo een iemand werken zeg!!!

 6. @Lisa, Reactie van de regering. Helaas zijn wij uitlandig en zullen niets doen aan de huidige situatie.

 7. Volgens mij lopen er weer veel te veel mensen met een pistool op zak. Ga er ga wat aan doen regering want straks is het te laat, of bljjven we de koppen in het zand steken????

 8. Deze criminaliteit is funest voor ons toerisme, zeker als het zoals hier op een door toeristen bezochte lokatie (Zuikertuin mall) gebeurt.

  En intussen snoepreizen de Statenleden vrolijk door. Panama, Mexico.

 9. Waarom is die reactie van Johan niet vanaf begin af aan NIET GESCREEND voor publikatie?
  Of waren er soms eensgezinde meningen met de reactie van Johan door het Antilliaans dagblad?
  Maar door de overvloed van tegen reacties wist het Antilliaans Dagblad niet hoe snel zij die reactie van Johan moest verwijderen?!??!!

 10. Showroe di Emmastad

  Een moordeiland is het, dat CuraCrim, een kiezelsteentje in de Caribische plas. Whole lot of Alpha SilverBack Bokito’s, armed to the teeth, with short fuses in blistering sunheat: a catastrophe, just waitin’ to happen. And the overweight Hermandad can’t be bothered too much…. in their airconditioned patrolcars, demanding rèspèt! Korsou ta bendishoná ku tantu hende dushi.

 11. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 12. ericlapas

  Ben benieuwd naar de volgende powerpoint van Girigorie, de man weet overal een positieve draai aan te geven. Het valt de laatste jaren steeds meer op dat ook jonge meiden de criminaliteit ingaan.

 13. CuraCrim.. Waar zelfs de Statenleden crimineel zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *